Derfor det langtfra nok med sparetips!

Denne påstand er lidt af et paradoks, når jeg skriver sparetips.  Sparetips er der ikke noget i vejen med, men man er nødt til at have en helhedsplan, ellers batter det ikke meget. Har du ingen økonomisk sans – eller økonomisk overblik, for den sags skyld, kommer det ikke til at virke efter hensigten. Det er jo ikke altid bare et spørgsmål om at købe billigt – måske mere et spørgsmål om at købe rigtigt? Vil man have en virklig forbedring af ens privatøkonomi, er overblik mindst lige så vigtigt!

 Skruen uden ende…

Du sparer muligvis penge på nogle ting, men du bruger dem på noget andet. Og er derfor lige vidt. Det kan selvfølgelig bare være, at man vil have ”mere for pengene”, men skal du rette din økonomi, skal du gøre mere end at spare lidt hist og her. “Mere for pengene” er ok, men det har ikke noget at gøre med at spare. I hvert fald ikke på den måde, at det giver dig en bedre økonomi. Bare flere ting.

Skidegodt Egon!

Du er nødt til at lægge en plan, hvis du vil have en varig forbedring af din økonomi. Dette gør at der ikke er nogen vej uden om: Du er nødt til at finde ud af, hvad dine penge går til. Når du har fundet ud af det, er det tid til at finde ud af, hvad du kan undvære.

Megen økonomi handler nemlig om at prioritere. Og dette er noget mange ikke ønsker at gøre. Det er dog nødvendigt. Hvis du kigger på din økonomi, og kan se, hvordan hver en krone er blevet brugt, så ser du rent faktisk, hvordan du prioriterer dine penge. Det kan sommetider være en chokerende oplevelse, når man ser det på tryk.

At prioritere eller ikke prioritere?

Mange har brugt tusinder af  kroner hver måned op småting, slik, fast-food, ugeblade, cola osv. For derfor at opdage, at man ikke har råd til at udskifte vaskemaskinen, få repareret bilen eller tage på ferie. Selvom man ikke har lyst til at betragte det som noget, man har prioriteret, er det det jo alligevel. Vi kan ikke slippe for at prioritere, men vi kan i det mindste  prioritere bevidst.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.