Der er kun 9 måneder til jul!

Hvem gider høre om jul her, hvor vi nærmer os 1. april? Sikkert ikke mange, for hvem tænker på den slags nu? Nej, det gør vi ikke, men måske burde vi? Ikke på den måde forstået, at vi skal lave dekorationer eller kravlenisser eller andet julet! Det venter vi med!

Dette handler om den kedsommelige side af sagen: pengene! Pengene, som vi bruger al for mange af i julen. Eller mange gør i hvert fald – og det endda år efter år! Og det er grunden til, at jeg tager emnet op. For hvis man afholder alle udgifter til julen i november-december, så må det nødvendigvis gå galt. Det er nok det dyreste tidspunkt på året – skarpt forfulgt af sommerferien.

Julebudgettet

julegaver
Til gengæld kunne man jo sørge for, at de penge, man skulle bruge til julen, kom fra hele året. Slet og ret ved at lægge en beløb fra hver måned. Regn ud, hvor meget julen må koste, og fordel beløbet ud på de måneder, der er tilbage. Opret derefter en konto til formålet – og sæt automatisk træk på. Hver måned “forsvinder” der et beløb fra end konto, måske endda i en størrelsesorden, man ikke rigtig mærker? Men til jul, da mærker man det – men det er naturligvis på den gode måde. Tænk sig ikke at skulle bekymre sig om penge i julen?

Eller kig videoen nedenunder med Mette fra Luksusfælden, der også giver gode råd om jul og økonomi – her handler det om, at få delt udgifterne ud og en stor del af året. På en lidt anden måde, men slet ikke dumt 🙂

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.