Den værste vandsluger: Dit toilet

Vi trækker bare ud  – og tænker ikke over det. Det er der bare, toilettet! Og vandet – for den sags skyld. Vi tænker ikke på, hvor meget vand, der strømmer igennem. Og det er meget mere end man lige er klar over. Og ud over, at vand er et ressource, der ikke er uudtømmeligt, så er vand heller ikke billigt.

Og meget af det forsvinder ud i toilettet. Faktisk mere end vi lige tror. Vi trækker bare ud.

Vælg et vandbesparende toilet

Skal man skifte toilet, kan man vælge et vandbesparende toilet. Så er det faktisk en god investering, der kan spare masser af vand – og dermed penge.

Men der er en ting mere, man skal holde øje med – det er om toilettet løber! Og det er uanset hvilket toilet, man har! Måske løber det “bare en lille smule”? Det ser ikke ud af ret meget, men det er store mængder af vand, der løber ud – til ingen verdens nytte.

Det er en god idé jævnligt at få det kontrolleret, for at undgå ubehagelige overraskelser.

“Det giver en ekstra regning på helt op til 16.000 kroner på et år, da vandprisen i dag er oppe på cirka fire øre pr. liter, skriver Bolius Boligejernes Videncenter”

Og det er jo også en slags penge. Det er i hvert fald umagen værd at holde et vågent øje med toilettet. Det kan komme til at koste kassen, hvis man bare lader stå til og tænker, at det nok ikke det store, der løber ud ad den vej? Tag ikke bare mit ord, læs mere på Utæt toilet kan koste dig 16.000 om året i Politiken.dk/tjek.

 


Astrid

One Comment

  1. Har I sat fokus på vandforbruget? Vil I deltage i en mindre forskningsprojekt, hvor vi arbejder med, hvordan fremtidens vandmålere kan hjælpe jer, når I vil mindske vandforbruget. Så se her.

    Jeg søger i forbindelse med et mindre forskningsprojekt på Syddansk Universitet familier, der vil deltage i interviews, komme med ideer og evaluere forslag til nye elmålere. Familierne skal bo mellem Århus og Sønderborg, og de skal have 3×3 timer til rådighed over de næste 2-3 måneder. Deltagelse er ulønnet.

    Er det noget for jer, så kontakt Malene Brandt for yderligere information: malenebrandt@sol.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.