Den dyre bodylotion er overflødig

De bodylotions, som vi køber i dyre domme, har ikke den store effekt. Det er rigtigt nok, at huden føles mere lækker lige efter, at
man har brugt bodylotion, men det er også omtrent det. Effekten er forbigående. Denne – måske alligevel ikke helt overraskende påstand – kan udledes af artiklen Bodylotion er dyr og overflødig i Politiken.dk. Til gengæld udsætter man sig for store mængder af kemiske stoffer.

I stedet anbefales et par ting, som er særdeles overkommelige i pris:

  • Vand (som skal drikkes)
  • Rene olier som hudplejemidler (eksempelvis babyolie)

Det sidste valg begrundes således:

De har den fordel, at huden bliver udsat for langt færre kemiske stoffer. Her kan man vælge mellem paraffinolier, der lægger sig oven på huden, eller de vegetabilske olier, der kan trænge ned i hudstrukturen.
»Babyolier kan også være en god idé. Det er normalt finere olier, der oftest vil være sikre og gode at anvende. Her er producenterne normalt ret omhyggelige, hvor det i voksenprodukter mere handler om at tjene penge«, siger han.
Man kan faktisk også klare sig med ganske lidt – og meget enkelt. Selv holder jeg mig til en bestemt kombination, der virker for mig. Og som gør, at jeg ikke skal bruge en masse tid på kropspleje. Og som er billigt. Jeg har hele tiden gået ud fra, at alt det, de siger i reklamerne, er løgn og latin. Skulle det være anderledes, er jeg lykkeligt uvidende. Det her virker for mig:

  • Jeg bruger en “bodyscrub” bestående af kaffegrums og lidt shampoo. Man kan også bruge salt eller sukker, men kaffegrums er ikke så hårdt – og det er noget, der ellers ville ende som affald.
  • Mens huden stadig er våd, smører jeg den ind i babyolie. Det, at huden stadig er våd, hjælper med at holde på fugten. Det kunne også være kokosolie, der dog er lidt dyrere og knap så tilgængelig. Olivenolie er også en mulighed, selv synes jeg dog, den har en særegen lugt.

Ja, det er faktisk hvad der skal til. Billigt, enkelt og indgår nemt i de daglige rutiner – bad tager vi jo alle….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.