Den dyre børnetandpasta er ikke bedre

Nu er det i medierne, det mange af os godt vidste. Børne-tandpasta er bare tandpasta. Det er ikke bedre – og det er ikke specielt godt til børnetænder. Om det er bedre til børnene må være en smagssag. De vil ofte hellere have det – men det skyldes, at det smager mere som slik end som tandpasta. Læs i Politiken.dk: Børnetandpasta er spild af penge. De fleste tror – måske med rette – at det er lettere at få børnene til at børste tænder med børnetandpasta end med den almindelige voksentandpasta.

Den dyre børnetandpasta

Men denne specielle børnetandpasta koster minimum det dobbelte af almindelig tandpasta. Holder man sig fra mærkevaretandpasta, kan man spare endnu mere. Heller ikke her får man noget for de penge, man bruger ekstra. Så der er penge at spare.

Sådan smager tandpasta altså bare!

Ret beset er det vel også den omvendte verden, hvis netop tandpasta skulle smage af slik. Da min søn var lille, bad jeg ham lukke øjnene og snuse til en børnetandpastaen – og gætte, hvad det var. Gættet lød på tyggegummi!

Børnetandpasta smager som slik

Han var vant til almindelig tandpasta, og forbandt derfor børnetandpasta med noget, der nærmere var slik. Måske ikke underligt, at man lettere kan få børn til at børste tænder med en tandpasta, der mest af alt minder om slik. Egentlig ville man tro, at det netop ikke skulle smage som slik? Og på et eller andet tidspunkt skal de altså begynde at bruge den “rigtige” tandpasta – så hvor ikke lige så godt først som sidst?

Og eftersom man vel ikke regner med, at børnene skal blive ved med at bruge disse specielle børneprodukter, kan de vel lige så godt lære, at det er sådan tandpasta smager? Og så kan hele familien jo bruge samme tandpasta. Læs artiklen: Børnetandpasta er spild af penge

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.