Den bedste måde at spare penge på….

Er noget så simpelt som ikke at bruge dem! Til dem, der siger, at “det kan man jo ikke”: Det er både rigtigt og forkert. Man kan naturligvis ikke holde helt op med at bruge penge. Men på nogle områder kan man muligvis. Hvis man altså vil…


Kører du bare kortet igennem?

Her er det naturligvis det bevidstløse forbrug, jeg er efter.

Mange bruger nemlig penge på ting, de ikke behøver. Eller aldrig får brugt. Og måske endda fortryder, at man har købt? Problemet er, at der er fristelser alle vegne. Lige meget, hvor vi kommer. Som regel er det ingen tilfældighed, hvilke tilbud, vi udsættes for. Det er fuldt bevidst fra detailhandlens side. Så chancen for, at du køber ting, du ikke burde have brugt penge på, er temmelig stor.

Impulskøb

Egentlig er det i bund og grund bare impulskøb, vi taler om. Men det kan blive dyrt – ikke mindst hvis der er mange af slagsen. Det er naturligvis værst, hvis man ikke har råd. Eller bruger penge, man ikke har. Men selvom man har pengene, kunne man måske godt forestille sig en bedre anvendelse!

Når vi køber ind, shopper – eller bare går rundt i byen – er vi udsat for et sandt bombardement af indtryk, der skal få os til at købe. Og hvis vi ikke har paraderne op, falder vi nemt i. Og pengene har vi som regel lige ved hånden – om ikke andet i forma af visa-kort, mastercard eller lignende. Problemet er, at det ofte ikke føles som om man bruger penge. Men det gør man…

I byen – uden kort?

Hører du til dem, der har for nemt ved at bruge betalingskortet, kunne det være en ide. Hæv penge til de ting, du ved, du skal købe – ikke mere. Så er det langt sværere at falde for fristelser. Inden du er kommet tilbage i banken for at hæve flere penge, er interessen sikkert falmet.


Astrid

One Comment

  1. Impulskøb er rigtig svært at komme udenom synes jeg selv. Den eneste sikre måde er at lave en komplet indkøbsliste og kun købe det der står på den uanset hvad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.