Byttemarked i Århus på Godsbanen

For kort tid siden skrev jeg om Odense-arrangementet Klædeskaberiet med en vis misundelse og stillede det – for en århusianer meget relevante – spørgsmål:  Hvornår får vi sådan et arrangement i Århus? Og det gør vi snart – omend ikke en byttedag, der kun er møntet på tøj. Nej, bytteri helt generelt! Og det bliver det vel ikke ringere af?

Byttemarked i Århus på Godsbanen

Byttemarked Aarhus og Aarhus Sustainability Festival har nemlig arrangeret Byttemarked på Godsbanen i Århus. Det handler udelukkende om at bytte – der er ikke penge involveret. Konceptet er enkelt nok:

  • Medbring de ting, du ikke mere bruger, men som kunne have værdi for andre.
  • Overdrag dine bytteobjekter til byttemarkedet.
  • Gå så på jagt på markedet for at se, om andre har afleveret noget, du kunne bruge.

Så nemt er det! Du medbringer for eksempel tøj, køkkenudstyr, bøger, CD’er, DVD’er, legetøj, sko, møbler eller hvad du nu gerne vil give videre. Du kan ikke bruge det – men det er for godt til at smide ud. Du har nu muligheden for at erhverve dig noget, som du virkelig mangler. Kan det være mere oplagt? Der er nok ikke mange, der ikke ligger inde med passende bytteobjekter? Ud over, at man kan bytte sig til ting, man ellers skulle betale for – og dermed spare penge – er det også en oplagt mulighed for at give sit bidrag til at undgå de store affaldsmængder, vi slås med i dagens Danmark. Alt for meget smides nemlig ud.

Læs mere om Byttemarked Århus og Aarhus Sustainability Festival :

Markedet afholdes i Den Rå Hal på Godsbanen og løber af stablen d. 13. april 2013 (lørdag). Og så handler det egentlig bare om at kigge i gemmerne. I skuffer og skabe? I udhus, på loft eller i pulterrum? Og finde det, der skal med på byttemarked. Vi har nemlig  (stort set) alle sammen masser af ting gemt af vejen – ting, vi ikke brugere mere. Eller måske aldrig har fået brugt? Så er chancen der nu – i hvert fald for århusianerne!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.