Brugte du (også) for mange penge på julen?

Mange kan nok desværre nikke genkendende til dette. Men hvorfor sker det egentlig (igen)? Vi vidste jo godt, at denne måned ville blive dyrere – men så meget dyrere???

Det er muligvis ikke det samme, der sker for alle, selvom man nok skal regne med, at nogle ting går igen. Gaverne blev lidt større end planlagt. Al for megen julemad og godter. Alle småtingene, der røg ned i indkøbsvognen, når man nu alligevel var i gang med at købe. Det man købte for dyrt, fordi man havde for travlt. Måske kom man til at købe et par gaver til sig selv også? Og alle småtingene, man ikke havde regnet med…

Hvorfor skal vi tænke på det nu?

Det er sådan set rigtigt nok, for sket er sket. Og det kan dårligt betale sig med ærgrelse. Lad den side af sagen ligge for en stund.

Der er dog en ting man kan gøre. Og det er at finde ud af, hvad det egentlig var, man brugte for mange penge på. Hvor gik det galt? Hvilke ting var reelt overflødige? Og hvordan kan vi undgå det samme sker næste år?

Man skal altså ikke gøre det for at slå sig selv i hovedet med det. Man skal bruge det konstruktivt Så man undgår de samme problemer næste år.

Nej, vent ikke til november!

Selvom det kunne være fristende at vente, er det nu, du vil få mest ud af det. Fordi alt er i frisk erindring! Du kan huske, hvad du brugte pengene til. Du ved hvor det gik galt – hvis du tænker det igennem. Om 10 måneder er alting glemt – næsten.

Så er det nu du kan lægge en plan. Lægge et budget. Finde ud af, hvor pengene skal komme fra. Der er masser af ting man kan gøre. Man kan afsætte et bestemt beløb til julen – og budgettere ud fra det. Så kan man hurtigt se, hvad der er vigtigt og ikke vigtigt. Man kan begynde at spare op til julen. 100 kr. om ugen i 40 uger, det giver faktisk 4000 kr. Mange mærker ikke, at der forsvinder 100 kr. om ugen…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.