Bruger du penge, du ikke har?

Det er sommetider alt for nemt ikke? Man kører bare kortet igennem. Man mærker næsten ikke, at man betaler. Og man følger i hvert fald ikke med i, hvor meget man bruger. Man kunne selvfølgelig skrive ned, men hvor mange gør egentlig det? Man snyder vel egentlig kun sig selv – for det føles ikke som om det er rigtige penge, man bruger. Men det er det!

Så kunne kontanterne jo være løsningen. Her lægger du mærke til, hvor meget du betaler, her kan du ikke overtrække. Men, det kan ind imellem være besværligt. Så er der en anden løsning. Du kan få et kort, du ikke kan overtrække. Dette er mest noget, der er aktuelt for dem, der ikke kan administrere at have et almindeligt visakort – med de muligheder for at overtrække, som et sådant nu har.

Vi kender kortet som Visa Electron – og oprindeligt var det lavet til unge (ikke myndige), som ikke skulle have muligheden for at overtrække. Men det breder sig til andre befolkningsgrupper.

 Drop muligheden for at overtrække!

Og det vinder faktisk frem. Politiken.dk skriver:

En rundringning til bankerne, som P3Nyheder har lavet, viser, at langt størstedelen af dem der har kort som Maestro og visaelectron er voksne mennesker, og det er selvom kortene ofte bliver markedsført til børn og unge.

Dvs. at der faktisk er mange, der fravælger muligheden for overtræk. For ud over, at det ikke er fysisk muligt at overtrække, kan det også have den effekt, at man rent faktisk holder bedre øje med, hvor meget man bruger. For det kan man nemlig blive nødt til, hvis man ikke kan lave det lille “uatoriserede lån”, som et overtræk er. Man går slet og ret tilbage dertil, hvor man ikke kan bruge penge, hvis ikke man har nogen!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.