Bruger du mange batterier?

Så læs med her! Det kan nemlig være svært at genneskue markedet. Der er dyre batterier og billige batterier – men holder de dyre længere? Det er ikke sikkert..

Tjek på batterierne

Politiken.dk/tjek har lavet en batteritest, som i hvert fald kan give et fingerpej. I artiklen er der lavet en test, der tager battiernes kapacitet med ind i regnestykket. Prisen alene er nemlig ikke nok – her får du det, du ikke kan se i butikken – nemlig prisen pr. time.

Resultatet af testen kan du se på http://politiken.dk/tjek/dagenstjek/article442391.ece. Du vil blandt andet kunne se, at Duracell falder igennem. Det er altså kun i reklamen, at kaninen bliver ved og ved og ved. I det virkelige liv falder den igennem! Det er markedsføringen – ikke virkeligheden – der får os til at tro, at Duracell er det bedste valg.

Og så til det allerbilligste

Testen viser dog ikke det allerbilligste. Det er nemlig at bruge genopladelige batterier. Dette er ubestridt de billigste. At det ikke bliver gjort i større omfang, end det gør, må skyldes den “investering” der skal laves først. I artiklen  Dyrt at købe billige batterier er et sagt på denne måde:

 “Og det er billigere. For 500 kroner, som startsættet med genopladelige batterier typisk koster, kan du købe omkring 48 engangsbatterier. Det giver energi i cirka 85 timer. For samme beløb kan du få op til 6.000 timers energi med en oplader og nogle genopladelige batterier. Vel at mærke inklusive el-udgiften til at oplade batterierne.”

Der er ingen tvivl om, at det kan betale sig. Især hvis I bruger mange batterier, er det en investering af de bedre. Og glem ikke den miljømæssige fordel. Vi er nemlig ikke særlig gode til at få afleveret vores batterier det rigtige sted.

Læs her: Politiken.dk/tjek: Flere batterier skal indsamles
 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.