Bilvoks til badeværelset!

Engang blev der reklameret meget for en eller anden Ajax-spray, som man kunne bruge i brusekabinen. Den skulle gøre fliserne vand- og smudsafvisende. Den skulle bruges efter hvert bad, så det blev meget hurtigt en vældig dyr løsning. Jeg har ikke set den for nylig, måske af samme grund.

Det ville kræve enorme mængder af Ajax, hvis man skulle spraye efter sig hver gang man havde været i bad. Og det kan da ikke være rigtigt at man skal pøse store mængder af rengøringsmiddel ud på denne måde?

Nemmere og billigere rengøring

Man kan dog godt få denne effekt, uden at skulle spraye hver gang, man har været i bad. Og langt billigere og nemmere – for at det ikke skal være løgn. Du skal nemlig kun behandle engang imellem.

Vægge, gulve og bordplader i badeværelser er svære at holde pæne. Det er ikke kun ved bruseren/brusekabinen, men dog mest der. Det skyldes, at der sætter sig kalk på fliserne, der let bliver ru og mere modtagelige for snavs – eller mere kalk.

Fliseimprægnering?

En god idé er at give disse overflader en gang beskyttende bilvoks. Det renser, polerer og beskytter i en arbejdsgang og gør overfladen på for eksempel emalje, porcelæn, metal og hård plastic mere modstandsdygtig over for både snavs og kalk. Metoden er også særdeles velegnet til ældre overflader, der er blevet slidte.

Imprægner dine fliser mod kalk og snavs

Fliserne i badeværelset er nemmere at holde rene hvis de jævnligt bliver behandlet med….bilvoks. Billede: stevepb / Pixabay

Kalket skal væk fra fliserne først.

Husk at fjerne kalk ved bruseren før behandlingen. Du skal helst, første gang du behandler, starte med en kalkfri overflade. Til gengæld kan du glæde dig over, at det varer længe, før du skal afkalke igen.

Behandling med bilvoks skal ske jævnligt. Læg selv mærke til, hvornår det er nødvendigt igen. En tommelfingerregel kunne være med 1-2 måneders mellemrum, men det er naturligvis afhængigt af, hvor meget badeværelset bliver brugt. Der vil givetvis også være mere behov for behandling nogle steder end andre (typisk mest omkring bruseren).

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.