Billigt “nyt” tøj – redesign det gamle

Har du ikke råd til nyt tøj? Og kigger du i skabet og konstaterer tørt, at det hele er gamle travere? Ja, så skal du ikke fortvivle med det samme. Hvis ellers tøjet er i nogenlunde god stand og passer sig, er der måske masser af muligheder alligevel? Det, som jeg vil ind på her, er hvordan mad enkle midler kan lave nyt tøj ud af noget gammelt.

Fra yt til nyt

Nyt bliver det måske ikke, men næsten. Man kan nemlig omforandre tøj nemt. Det kræver ikke, at du er en ørn ved en symaskine – her er det mere den gode ide, der tæller. Det handler i høj grad om detaljer.

For det er ofte detaljer, der kan forvandle middelmådigt eller decideret kedeligt tøj til noget nyt og spændende. Det er nemt at gå til – det kræver nemlig ikke de forkundskaber og færdigheder, som du har brug for, hvis du skal sy fra bunden. Det meste af arbejdet er nemlig allerede gjort for dig.

En gammel jakke bliver en ny jakke

For eksempel kan man nemt ændre look på en jakke. Bare det at sætte nye knapper i, gør ofte en stor forandring. Mange jakker kommer nemlig med kedelige plastikknapper – skifter man til noget mere spændende, er der allerede sket meget. Desuden giver det meget, hvis man betrækker kraven – for eksempel med pels – eller noget sjovt stof i kontrast eller med struktur.

Andre midler til at forandre jakken kunne være at sætte et bælte på. Eller det kunne være at brodere en eller anden detalje på lommerne. Måske ligger du inde med noget bånd, du kan lave én kant med. Der skal ofte mindre til end man tror.

Redesign af trøjer

Trøjer og sweaters er også gode kandidater. Er sweateren for eksempel lidt uformelig er det let at give den lidt mere facon. Strik og strech kan man nøjes med at sy ind i siden – det kræver ikke det samme som faste stoffer. Perler, palietter og bånd kan hæve indtrykket en del. Også her kan en ny og anderledes krave nemt ændre helhedsindtrykket.

Jeans med et utal af muligheder

Jeans kan desuden gøres mere spænde på et utal af måder. Man kan brodere på dem, man kan indfarve dem. Man kan sy bånd på – eller simpelthen male eller trykke på dem.

Jeg har flere gange ladet mine kedelige blå jeans sprøjte til med klorin – for derefter at vaske dem. Det giver et sjovt mønster fordi klorinet bleger dem nogle steder, men ikke andre. Og netop jeans findes i så mange udformninger, at man næsten kunne tro, at det var sådan, de skulle se ud. Det troede i hvert fald den person, der stoppede mig på gaden og spurgte, hvor jeg havde købt mine jeans henne…

Detaljer betyder alt

Palietter til at sy på tøjet.

Palietter kan forandre en sweater

Det samme vil gælde for t-shirts – og alt muligt andet tøj. Man kan hurtigt forandre en kedelig kjole. Men det, der er vigtigt i denne sammenhæng er, at man ser muligheder – ikke begrænsninger. En floskel, vi har hørt så mange gange – ikke desto mindre rigtig i denne sammenhæng. Den aflagte sommerkjole er måske ikke en gammel klud – men snarere en potentiel selskabskjole?

Det handler om det tøj, som er ok i pasform og design overordnet – men som er blevet kedeligt. Detaljer er vigtigere end man tror. Prøv at kig på det tøj, man køber rundt omkring i butikkerne. Det er en god inspiration til, hvad man kan gøre med sit eget aflagte tøj.

Astrid

One Comment

  1. En måde du kan gøre dine bukser helt vildt cool er ved at klippe en masse huller i benene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.