Billigt Build-a-bear Bamsetøj – gør det selv

Endnu et indslag om Build-a-bear. Er man en smule fiks på fingerene, kan man faktisk sagtens kreere sit eget bamsetøj – og det behøver på ingen måde være dyrt. Det handler om at komme i gang med det. Og få fat i nogle mønstre og opskrifter.

Med tøjet er det jo sådan, at man kan bruge det samme mønster til at lave mange forskellige ting – akkurat som med tøj til mennesker. Så har du først mønstre, kan du hurtigt kreere en hel garderobe til Build-a-bear.

Billigere Build-a-bear?

Der er for øvrigt heller ikke noget i vejen med at finde sig en “uoriginal” Build-a-bear-bjørn. Læs mere om, hvordan du får en meget billigere Build-a-bear i indlæget: Billig Build-a-bear…

Der er jo intet i vejen med at bruge ideen, blot man ikke bruger den kommercielt. Og har man  en stribe grundmønstre, der passer, er der jo udelukkende et spørgsmål om passende variation.

Et blusemønster kan for eksempel varieres til at blive mange forskellige bluser. Man kan variere med forskelligt stof, forskellige farver, kort eller lange ærmer, forskellige kraver, sætte pynt og kanter af forskellig art på. Sjove knapper og bånd er også en mulighed. Det handler måske i bund og grund om detaljerne, der gør tøjet specielt. Og det gælder jo ikke kun for Build-a-bear-tøj…

Næsten gratis tøj til Build-a-bear

Og så er der materialerne til Build-a-bear-tøjet. En Build-a-bear bamse er som bekendt ikke ret stor. Du behøver ikke købe en masse ting for at komme i gang. Her er der rig mulighed for at anvende de stofrester, der ikke kan bruges til ret meget andet. Har du ikke selv nogle stofrester, så spørg nogle, du kender, som syr. Jeg ved af erfaring, at man ophober masser af stofrester op, hvis man syr. Og som oftest er man bare glad for at komme af med det – og se det blive brugt.

Hvad angår strikkede og hæklede ting, skal der kun lidt garnrester til – prøv at finde en strikke-entusiast. Og hvad angår arbejdet er det en overkommelig opgave at strikke til en lille build-a-bear – også selvom man ikke er i skarp træning-

Build a bear genbrug

Der er faktisk også den mulighed at bruge noget dit eget og familiens aflagte tøj til at sy om til din Build-a-bear. Selv om tøjet måske har en flænge eller et hul, er der ofte stadig masser af stof at tage af. Noget tøj bliver jo også bare for lille. Er kig i genbrug eller loppemarked. Tøj, der er umoderne eller har en dårlig pasform, er nemlig svært at sælge, selvom det måske er lavet af det flotteste stof. Og så fås det meget billigt – og er særdeles velegnet til at sy om.

Build-a-bear inspirationslinks.

Her kommer et par links, som du kan bruge til inspiration til projektet:

Investere i en bog?

Hvis du virkelig vil gå til den, kan det være en ide at købe en bog om det. Bogen her indeholder mønstre, beskrivelser – og meget andet. Med den i hånden er det næppe nødvendigt at købe flere mønstre. Se denne bog fra Saxo om selv at sy til sin Build-a-bear

Bogen hedder “Lav ting til dig og din bamse – Build-a-Bear Workshop” og koster 229,- kroner. Det er altså ikke en bog, man skal købe, hvis man vil lave en enkelt lille ting. Så er det for dyrt. Men vil man gerne lave masser af tøj, er det sikkert en god investering – i stedet for at købe enkeltmønstre. Bogen kan sikkert også lånes på nogle biblioteker, så det er også en mulighed. Og kender du flere, der gerne vil sy til build-a-bear, kunne man måske være flere om at dele en bog? Kigger man på prisen, lyder det umiddelbart som en pæn pris. Men hvis man tænker over det, koster den måske ikke mere end man ville skulle betale for et enkelt outfit til sin Build-a-bear?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.