Billigere strøm om natten?

Det kan lyde en smule mærkeligt. Men et flertal i Folketinget støtter et forslag om at sænke prisen om natten, og når vinden blæser. Dette forsalg skal være et incitament til at få os til at bruge mere strøm på disse tidspunkter – og mindre på andre tidspunkter. Til gavn for både økonomi om miljø. For den strøm, vi således kan købe billigt, er strøm, der ikke kan oplagres. Det vil sige, at den vil gå til spilde.

Og hvis den ellers går til spilde, hvis ikke den bruges, så ville det mest fornuftige da også være at sælge den billigere. Så ideen om at flytte forbruget til et tidspunkt, hvor der er et stort energioverskud, ligger jo lige for. Det kan dog undre, at det ikke for længst er sket. Og hvornår mon det sker.Enhver energibevidst forbruger vil sikkert rette ind – og flytte deres forbrug. Eller i hvert fald det af det, der kan flyttes.

Flyt dit elforbrug

Jeg håber, det bliver til noget. Der er nemlig muligheder nok for at “flytte” sit forbrug. Vaskemaskinen kunne lige så godt køre om natten. Og det samme med opvaskemaskinen. Og alle de ting, man skal oplade, kan lige så godt oplades om natten. Og der kunne sikkert findes på meget mere. For slet ikke at tænke på, hvad erhvervsvirksomheder kunne få ud af en sådan mulighed.

I det øjeblik, elbilerne vinder mere frem, er der vel intet, der er mere oplagt end at oplade dem om natten. Hvor de jo som regel heller ikke kører så meget.

Og der er sikkert mange andre muligheder, hvis man tænker sig om…

Læs mere i Politiken.dk på http://politiken.dk/tjek/bolig/energi/article597254.ece

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.