Billigere a-kasse – i stedet for at spare den væk?

I disse økonomisk trængte tider er der en del mennesker, der synes, at a-kasse og fagforening vejer lige vel tungt på budgettet. Op mod 1000 kr. månedligt er ikke usædvanligt. Oven i købet kan man ikke mere få fuldt fradrag for det, man indbetaler til a-kassen.

Men direkte at spare a-kasse og fagforening væk, er alligevel ikke den klogeste disposition. Idag er der nemlig ikke mange, der kan sige sig fri for at kunne risikere at få brug for denne forsikring – som det jo egentligt er.

Kun få er ikke i farezonen

Man skal have en virkelig solid økonomi for at kunne tage chancen. Men man kan stadig holde sig forsikret i a-kasse – og slippe langt billigere. Der er nemlig dukket en del nye a-kasser op gennem de sidste år. Og den gamle regel med at holde sig til en a-kasse inden for ens fagområde, er ikke gældende på samme måde.

Disse er blot nogle eksempler på de nye a-kasser. Vil du se hele spektret af de danske a-kasser og fagforeninger, skal du ind på arbejdsdirektoratets hjemmeside. Her kommer en prissammenligning mellem danske a-kasser fra arbejdsdirektoratet. Her finder du iøvrigt også en undersøgelse, der omhandler medlemstilfredshed i a-kasserne. Og i det hele taget masser af oplysninger om forhold vedrørende fagforeninger og a-kasser.

Disse oplysninger er vigtige at kigge igennem før du foretager det endelige valg af a-kasse.

Vi har brug for en a-kasse

Dette er desværre sandheden for langt de fleste mennesker. Man kan sagtens synes, at man sidder godt fast i jobbet, men der kan ske ting, som ændrer dette billede. Det kan være sygdom – af den længerevarende slags. Eller det kan være omstruktureringer på arbejdspladsen. Eller det kan være den virksomhed, man arbejder i, der går nedenom og hjem. Eller måske flytter den til udlandet – eller bare til den anden ende af landet.

Gode jobs hænger ikke på træerne

Og mister man jobbet, kommer man ud på det danske jobmarked, hvor jobs ikke ligefrem hænger på træerne. Og så er det vigtigt at have en a-kasse bag sig – mange har ellers ikke noget at leve af. Så er der brug for a-kassen, om den så er dyr eller billig.

Man skal selvfølgelig overveje, hvad det er, man får for sine penge. Der kan være fordele ved de dyrere a-kasser/fagforeninger, som måske har med vejledning, efteruddannelse eller måske juridisk bistand at gøre. Har man en decideret stram økonomi, vil det være bedre at skifte end at melde sig ud. Man vil stadig være sikret dagpenge. I modsætning til, hvad mange tror, kan man nemlig ikke bare få kontanthjælp. Det er langtfra alle der berettiget til Kontanthjælp.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.