Billige tyske indkøb – brug grænseguiden

Mange varer er langt billigere i Tyskland end i Danmark – det er de fleste nok klar over. Så mange tager en tur sydpå for at proviantere. For at det skulle kunne betale sig, skal man selvfølgelig have transporten med i regnskabet. Og måske også den tid, man bruger på det? Medmindre, naturligvis, man bor i grænseregionen.

Indkøbslister virker også i Tyskland

Der er mange muligheder for at købe billigere ind – men som med så mange andre indkøb, er det vigtigt, at man har en plan. Hvis man bare propper i indkøbsvognen på må og få, risikerer man, at det slet ikke kan betale sig. Man køber for meget eller forkert. Og måske endda for dyrt, fordi man opfatter alt muligt som billigt – bare fordi man er i Tyskland. På nogle har det lidt samme effekt som hvis de ser de gule skilte i supermarkedet.

Derfor er det vigtigt at man tager afsted med en indkøbsliste, der fortæller, hvad man skal købe. Og hvor meget – og hvor. Det kræver, at man lægger et stykke arbejde i det – ikke bare tager afsted på lykke og fromme. Man skal ganske enkelt lave sin research hjemmefra. Og her kommer en webside, der måske kan hjælpe dig lidt på vej. Du kan nemlig bruge graenseguiden.dk til noget af arbejdet. På siden er der repræsenteret dels de traditionelle grænsebutikker både i Flensburg og Süderlügum og desuden butikker i selve Flensburg, der egentlig ikke har noget med grænsehandel at gøre.

Hvor er de tyske varer billigst?

Ofte finder man billigere priser hvis man bevæger sig en smule længere sydpå ind i Flensburg – eller længere, for den sags skyld. Prisniveauet er lavere. Priserne her er de priser, som tyskerne betaler. Det er ikke bare til grænsehandel, så tager man gennemsnittet, er priserne lavere end lige syd for grænsen. Det kan dog sagtens være, man finder varer i grænsebutikkerne, der (punktvis) er billigere. Det er ofte slagvarer, som man bruger til at lokke danskere ned til butikken med. Graenseguiden.dk har dog som regel de aktuelle tilbud og priser, så du kan finde ud af, hvad prisen skal være på dine varer

Grænseguiden skriver:

“Vi tager løbende diverse varegrupper eller serviceydelser under luppen og tjekker hvad prisen er i hhv. Danmark og Tyskland. Vi forventer senere på året at komme med en “udvidet” Grænseguide “pristjekker”, som giver mulighed for at se flere priser fra flere varegrupper/områder eller fx selv taste sit forbrug ind og regne ud, hvor meget man kan spare”

Og du skal naturligvis gå ind og sammenligne med, hvad du skal betale i Danmark. Tyskland har generelt et lavere prisniveau, men derfor er der intet til hinder for, at du kan købe varer på tilbud i Danmark, der er billigere en de daglige priser i Tyskland. Grænseguiden har udgivet denne lille YouTube-video, der fortæller lidt om, hvordan du kan udnytte siden før du skal til Tyskland.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.