Billige sommer-drikkevarer

Sommer og sol. Man er tørstig. Masser af kolde drikkevarer. Cola og andre sodavand bliver drukket i massevis. Det er nemt at komme til at bruge en mindre formue på drikkevarer i sommervarmen i form af sodavand og breezers. For mange er det det oplagte valg. Det er også det usunde valg – og det dyre valg.

Især hvis man holder sig til mærkevaresodavand, drikkes der let for mange penge om dagen. Prøv at regne sammen, hvor meget familien kan indtage af sukker-holdige drikkevarer. Og regn så ud, hvad det koster?

Dyrt – og usundt

Sundhedsstyrelsen anbefaler iøvrigt max. en ½ liter sodavand – og det er altså om ugen, skulle jeg hilse og sige. Dette er meget langt fra de fleste danskeres virkelighed. Der drikkes sodavand alle vegne, ude og hjemme, til måltider og uden for måltider. Men det værste tidspunkt – og dermed også det dyreste – er sommeren.

Gode alternativer til sodavand

Ud over at være usunde og fedende, så sodavand også en dyr fornøjelse for pengepungen. Men der er alternativer. Et langt stykke af vejen er det vand med den lille smule smagstilsætning, der gør, at vi ikke synes, vi “bare drikker vand”

 • Drik vand med en smule citrus eller lime i.
 • Drik vand med med en smule presset appelsin i.
 • Drik vand med tilsat krydderurter som for eksempel citronmelisse eller mynte.
 • Lav din egen iste (opskrifter) – af den the og de krydderier, du foretrækker. Her kommer et apr opskrifter. Find selv flere – mulighederne er utallige:
 • Astrid

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.