Billige smykkedele på nettet

Hvis du nu skulle købe smykkedele til selv at lave smykker, hvor ville du så gå hen? Hvis svaret er, at hobbyforretningen må være det rigtige sted, så tænk om igen. For så bliver du flået!

Jeg skulle for nylig købe nogle smykkedele fordi der kom er par unger på besøg, som gerne ville prøve at lave smykker af nogle perler, jeg havde liggende. Vi manglende lige lidt låse, kroge, clips osv. for at få det hele til at hænge sammen. Jeg tænkte, at det måtte da være begrænset, hvad den slags kunne koste. Så jeg gik i Panduro hobby – blot for at konstatere, at den slags kostede en mindre formue – efter min bedste overbevisning! Da jeg tidligere har arbejdet med smykker – og derfor indkøbt smykkedele i stor stil – havde jeg en rimeligt sikker formodning om, hvad prisen på de pågældende smykkedele burde være. Disse priser var end ikke i nærheden.

Det kunne naturligvis være denne ene hobbyforretning, der skød helt over målet rent prismæssigt. Men besøg hos et par hobbyforretninger mere viste samme billede. Og da jeg luftede ideen om, at det var lige vel dyrt, fik jeg en meget bestemt besked om, at jeg var fuldstændigt galt på den – og at “det koster det allevegne”.

Smykkedele behøver ikke koste kassen

Men det gør det altså ikke! I den situation er der ikke andet at gøre end at gå på nettet for at se, hvad prisen er der. Ikke de pågældende hobbyforretningers netsider – for det er det samme billede. Kigger man derimod efter netbutikker, der har specialiseret sig i smykkedele, får man en noget bedre pris omend det kan svinge en del, hvor meget de forlanger for tingene. Det er altid en god ide at kigge sig godt for.

Jeg skal lige indskyde, at det er dele til modesmykker, der er tale om – ikke dele til for eksempel sølvsmykker. For de vil i sagens natur være dyrere end de uægte. De smykkedele, jeg har kigget på, er – hvis ikke identiske – direkte sammenlignelige.

Men de bedste priser til dato har jeg fundet på netauktionen Qxl. Her udbydes der masser af smykkedele til priser, der er langt, langt lavere end hobbyforretningernes. Og også et stykke under det, man ser i mange netbutikker. Qxl er et meget stort marked for svær mellem himmel og jord. Det er oprindeligt et auktionssted, men der er også en del handlende, der er registreret som erhverv og som sælger til en fastsat pris. Det foregår altså lidt på samme måde som i en webshop, blot skal du i kontakt med sælgeren for at aftale betaling og forsendelse. Det kan bevirke at der går et par dage mere inden du modtager varen – sammenlignet med en almindelig webshop. Se kategorien “Perler og smykkefremstilling” på Qxl.

Perler og smykkedele – allerbilligst!

smykkedele-150x150
Nogle er lidt forsigtig med at handle på Qxl fordi det er en auktionsplatform og de synes, de ikke ved, hvem de handler med? Med der er efterhånden en ret stor sikkerhed omkring Qxl, der gør det muligt at kigge sælgeren lidt i kortene. Dels er både købere og sælgere cpr-registreret, hvilket gør, at man ikke kan være helt anonym – Qxl ved altid, hvem personen er. Desuden har alle – sælgere såvel som købere – en karakterbog. Hver gang man har handlet, skal man vurdere handlen- det bliver til karakterbogen. Er du i tvivl om en sælgers seriøsitet, kan du tjekke vedkommende. Det burde holde de værste platugler væk.

Man skal muligvis lige vænne sig til den måde at handle på, men til gengæld er der penge at spare. Og skal man bruge smykkedele i lidt større mængder, er det en god ide at holde øje med auktioner af diverse restpartier. Her kan man ofte finde noget til en rigtig god pris. Men da er det som regel ikke her-og-nu-salg, men derimod en auktion, hvor varen går til højstbydende.  Og her kan man tit gøre et rigtigt godt køb.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.