Billige forårs- og sommerblomster

Hvert år, når man begynder at mærke, at foråret er kommet, kan jeg ikke lade være med at købe blomster til udplantning. Man bliver simpelthen i humør til det. Men det har kostet mig mange penge – hvert år. Uden at have regnet det præcist ud, kan jeg afsløre, at vi taler om adskillige hundrede kroner.

Og man kan gøre det billigere. Man skal bare gøre det helt fra bunden. Og i god tid. De planer, man køber i dyre domme, udspringer jo af frø. Og det er ofte frø, der på ingen måde er dyre.

Gør arbejdet selv – og spar penge.

Men i år bliver det anderledes, jeg sår nemlig selv mine blomster – her i begyndelsen af marts. Så er de klar til udplantning, når jeg har brug for dem. Og de er billigere, meget billigere. Det er nemlig ikke frøene, der koster, det er det, der er gjort med dem, inden jeg køber dem.

Frø er billige – planter er dyre

Det er nemlig slet ikke dyre planter, jeg køber. Udplantningsbakker med tagetes, morgenfrue, blåpuder, kornblomster, nelliker, solsikker osv. Eller jeg køber krydderurter til at plante ud.

Praktisk talt alle kan købes meget billigt som frø. Jeg har nu købt omkring 30 kr. frø og en “plantesæk” til en tier – altså har jeg brugt den formidable sum af 40 kr.  De fleste af frøene har kostet mellem 1,75 og 2,50 pr. brev. Jeg har gemt plastikbakker fra forskellige madvarer, så jeg har noget at så i – og jeg har gemt æggebakker til de ting, der skal sås enkeltvis.

Frøene sås nu her i begyndelsen af marts i bakker i vindueskarmen. Når vejret bliver mildt nok til det, kommer de udendørs med plastik over. Og lidt senere igen plantes de ud i potter, bede og altankasser.

Også til glæde for andre

Da jeg udemærket ved, hvor mange blomster, der kan komme ud af sådan et lille brev med frø, ved jeg, at jeg får flere blomster end nogensinde. Sikkert flere end jeg selv kan bruge. Det er sådan set ikke så dårligt, for så er der noget at give væk af.

En god lille gave at have med, når man er på besøg ved nogen, der ikke har været så tidligt ude med at så…

Flere have-spareråd!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.