Billig kaskoforsikring til en gammel bil

Har du en gammel bil? Sådan en, som ikke er det store værd, men som du omvendt ikke kan undvære? Jeg har en sådan bil – og er faktisk begyndt at overveje, om det er den rigtige forsikring, jeg har – selvom den er i den billige ende. Det er den slags biler, hvor man sidder og tæller på knapper: Kasko eller ikke kasko?

Skal jeg have kasko?

Man overvejer nemlig at holde sig til den lovpligtige bilforsikring. Fordi det ikke er alverden, man reelt får for bilen, hvis det skulle gå galt. Omvendt kan det vise sig at være dumt at spare kaskoforsikringen væk, for hvis uheldet er ude, er du ikke dækket.

Og man kan godt se det åbenlyst urimelige i, at man betaler fuld pris for forsikringen, når bilen ikke er meget værd. For det er begrænset, hvor meget forsikringsselskabet ville blive sat til at udbetale – selv hvis bilen blev totalskadet. Der er desuden mange ting, der har betydning for dem, der har en nyere bil, som vi med gamle biler ikke går så højt op i.

Budgetkasko – kaskoforsikring til gamle biler

Her er jeg nemlig stødt på en forsikringsmodel hos Alka, der hedder “Budgetkasko” – og det er lidt det, som navnet antyder – en kaskoforsikring med begrænsninger. tilgengæld slipper man billigere end dem med nyere biler. Man kan få budgetkasko, hvis din bil er 5 år eller ældre.

Billig kaskoforsikring – med begrænsninger

Det er naturligvis en kaskoforsikring – begrænsningerne kommer her:

  1. Skader skal repareres på et Alka Fordelsværksted
  2. Der vil blive brugt uoriginale eller brugte reservedele
  3. Du betaler selv malerarbejdet, hvis du vil have malerarbejde udført
  4. Du får 75 % af, hvad en tilsvarende bil koster ved totalskade eller tyveri
  5. Forsikringen dækker ikke skader lavet med vilje, skader lavet ved grov uagtsomhed/beruselse.
  6. Forsikringen dækker ikke konstruktionsfejl
  7. Du skal selv betale selvrisiko og bonustab på bonusreguleret  – medmindre du har tegnet forsikring imod det.
  8. Du får ikke en gratis lånebil ved  tyveri af din bil eller totalskade,

Det er selvfølgelig begrænsninger, men jeg ved nu ikke, om min nuværende forsikring ville dække pkt. 5 og 6? Det er mest for dem med de helt gamle biler, der trods alt gerne vil have en eller anden form for sikkerhedsnet. Hvad prisen på denne Budgetkasko helt præcis bliver, kan jeg ikke se på siden.

Det er givetvis individuelt alt efter, hvilken bil, man har. Og derfor lidt farligt at lægge priser ud. Det må anbefales, at man simpelthen kontakter Alka, hvis det har interesse. Du kan også se mere om Budgetkasko på Alkas hjemmeside.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.