Billig julepynt? Lige før jul?

Hvis man vil købe billig julepynt – og andre juleting, for den sags skyld, så er det faktisk lige nu, man skal slå til. Når vi er i nærheden af den 18-20. december – så sætter butikkerne julepynten ned. Altså rigtig langt ned. Jo tættere man kommer på juleaften, jo billigere bliver det. Så vil du købe din julepynt svinebilligt, så er det ganske enkelt nu, du skal slå til.

Det bliver faktisk ikke meget billigere end her lige før juleaften. Det er her, du kan få rigtigt meget ud af det, du har afsat til julepynt på julebudgettet. Men man må naturligvis regne med, at man ikke kan vælge og vrage, som man kunne lige da julepynten kom på hylderne. Men det var så også til en ganske anden pris.

Billig julepynt – udbud og efterspørgsel

Engang kunne butikkerne finde på at gemme varelageret af julepynt – og sælge det året efter. Men det er idag en sjældenhed. Det skal sælges samme år – og næste år kommer så det nye udvalg. Ikke nødvendigvis bedre – bare noget andet!

Så julepynten falder simpelthen så meget i pris, at den bliver solgt. De fleste har nemlig købt det, de skal bruge. Og butikkerne skal af med det, de ligger inde med. Så jo tættere du kommer på d. 24. december, jo billigere bliver julepynten. Men der bliver i sagens natur også mindre at vælge imellem.

Julepynt på udsalg

Det resulterer i at priserne meget nemt ryger ned i det halve – eller lavere endnu. Det sker alle vegne – Jysk, Bilka, IKEA, Kvickly osv. – selv min lokale Fakta er gået i ½ pris på julepynten idag. Det går løs alle vegne. Nogle steder annonceres det – andre ikke. Det er et veritabelt udsalg, der finder sted – omend det ikke er annonceret som sådan.

Nu vil de fleste nok også mene at det er lige vel sent at købe julepynten nu. Fordi der ikke er så lang tid, den kan bruges i – i år altså! Men man kunne jo også se på det på en anden måde. Hvad med at købe noget af det i år, som man skal bruge næste år? Hvis man da ikke ligefrem går ind for, at der skal være mode i julepynt, så er denne års “kollektion” vel lige så god som næste års?

Man kan jo putte det i julekassen og tage det frem til næste år som en lille overraskelse? Og så der da også nogle dage at bruge det endnu.

Billig julepynt? Det handler om at købe på det rigtige tidspunkt

Billig julepynt? Hvorfor ikke købe julepynten til spotpris lige før juleaften? Billede: geralt / Pixabay

Det er i hvert fald en overvejelse værd – hvis man ikke har så mange penge sat af på julebudgettet. Man kommer faktisk langt med et par hundrede kroner hvis man kigger sig godt for.

Men man skal jo også her passe på! Fordi noget er billigt, betyder det ikke, at man bare skal købe løs. Man kan sagtens blive så imponeret af de lave priser, at man slet og ret forkøber sig. Og så er der intet sparet – man har bare slæbt en masse ting til huse, som  man ikke rigtigt ved, hvad man stiller op med.

Lyskæder til ½ pris?

Og de som er til lyskæder har sikkert opdaget, at ikke alle julelyskæderne i forretningerne er lige “julede” og de er derfor anvendelige til andre formål end lige jul. Ikke desto mindre sælges der masser af lyskæder ud til halv pris eller derunder. Vi du gerne gøre et lyskædekup, så er det lige her op til jul, du skal gå på rov. Og så er der julepapiret – altså det til at pakke gaver ind i. Og gavebånd. Også her er priserne i bund. Hvis man er lidt beregnende, ville man så ikke købe ind til næste års julegaver nu? I hvert fald slipper man med det halve.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.