Billig isfjerner (de-icer)

Om vinteren er bilens ruder ofte iset til, når bilen skal startes om morgenen. På de hårde frostdage, kan det være en prøvelse at få af-iset bilen. Isen er betydeligt lettere at skrabe af, hvis du sprøjter lidt isfjerner på ruderne. Isfjerneren – eller deiceren, som den også kaldes – køber du i en pumpespray på tanken eller i supermarkedet.


Men isfjerner er dyrt – og det er fristende at bruge meget af det, når man står der i kulden og gerne vil ind i bilen og afsted. På tilbud kan du være heldig at få den til 20 kr. – på en tankstation kan du nemt komme ud for at skulle betale 30-35 kr (pris for ca. 3/4 liter de-icer).

Du kan dog lave en god isfjerner meget billigere selv. Og det er ikke engang svært! Køb godt ind – vinteren kan blive lang….

Du skal bruge følgende:

Når du skal skal lave isfjerner får du brug for disse ingredienser og remedier:

  • En gammel fem-litersdunk, hvor der har været sprinklervæske eller lignende i.
  • En forstøverflaske til den færdige isfjerner (købes for ca. 10 kr. for eksempel i IKEA) – kan bruges igen og igen.
  • 3 liter vand.
  • 2 kg fugtfjerner (Kalciumklorid, ca. 30 kr.) – købes i Matas.

Hæld 3 liter vand i dunken og bland. Ryst derefter grundigt til det hele er opløst. (NB: Væsken bliver varm, når du ryster den). Dette giver dig fem liter hjemmelavet isfjerner. Lige til at fylde på forstøver-flasken og bruge. Sikkert mere end rigeligt til at fjerne is hele vinteren. Så slipper du for at stå og skrabe og skrabe, den dag det virkelig knasfryser. Selvom der nok aldrig bliver nogen tvivl: Isskraberen er og bliver den billigste løsning.

Vær nu lidt forudseende, ikke.

Lav selv en isfjerner til bilen

Isfjerner til bilen – lav den selv

Lad være med at vente med at lave din de-icer til den dag, du pludselig står med en dybfrossen bil og gerne vil hurtigt afsted. Lav det i god tid, så den er klar. Man ved aldrig, hvornår man kunne få brug for den, vel?

Skulle det alligevel ske, er der naturligvis et alternativ, som ikke kræver meget andet end vand! Læs her om den – næst efter isskraberen – billigste måde at fjerne is på!


Astrid

One Comment

  1. Kan den færdige isfjerner opløsning i sprayflasken opbevares i bilen, i -10 til 15grader, -uden at fryse til is?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *