Billig is til sommer

Is er dyrt! I hvert fald, hvis man skal købe dem i kiosker eller ligenende. Især vil familier med børn mærke det ganske tydeligt. Jeg ved ikke, hvordan priserne arter sig i år, men de plejer at være opadgående! Det betyder, at mange is nærmer sig en stykpris på omkring 20 kroner. Så en smut til kiosken efter is kan – for en familie på 5 – nemt koste 100 kr. Og det er vel at mærke, hvis man kun køber is!

Spis is – derhjemme!

Til gengæld er det muligt at købe pakker med is i supermarkederne. Og det er en hel anden stykpris vi snakker om. Når vi køber is på denne måde, koster en is imellem 2 og 5 kroner. Og det er jo en helt anden pris. Så spiser man isene derhjemme (eller et andet sted med adgang til fryser) bliver man ikke ruineret.

De er gode nok

I 2006 lavede Rabatten en blindtest på is, der sammenlignede Magnum-isen med den billige Le Grand is fra Aldi. Fire ud af de ni personer foretrak den dyre Magnum-is, mens 5 bedst kunne lide den billige Le Grand is. Altså dødt løb eller et lille forspring til den billige is. Læs mere på http://www.dr.dk/DR1/Rabatten/Indslag/2006/0823093325.htm

Så der er penge at spare – uden at lide afsavn. Is er – for de fleste – en del af sommeren. Ofte bruger vi dog flere penge på det end godt er – det kan sagtens få billigere. Har man is i fryser, behøver man ikke styrte op i kiosken, når børnene plager om is.

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.