Billig Insektsæbe – lav den selv!

Du kan forhindre bladlusene i at fortære dine planter ved at sprøjte dem med insektsæbe. En liter insektsæbe koster dog over 100 kr i almindelig handel, så det er dyre dråber, du bruger til insektbekæmpelse. Men kvalitet koster vel?  Skulle man tro. Du kan dog sagtens lave din egen insektsæbe til en brøkdel af denne pris.

Insektsæbe er ikke noget højteknologisk påfund – det består af ganske enkle midler, som er billige. Der er en stor sandsynlighed for, at du allerede har ingredienserne til din insektsæbe i huset. Det indeholder nemlig fortrinsvis brun sæbe, sprit og vand.

Ingredienserne til insektsæben er:

  • 1 tsk. fast brun sæbe
  • 1 spsk. sprit
  • 1 l. lunkent vand

Sådan laver du insektsæbe

Først blandes sæbe og vand. Spritten kommer i til sidst. Rør rundt og hæld insektsæbe  blandingen på en forstøverflaske (kan købes mange steder til omkring en tier – og kan bruges igen og igen).

Din egen, hjemmelavede insektsæbe koster ca. 1 kr. pr. liter, hvilket er en kæmpe besparelse i forhold til det færdige produkt. Rådet om insektsæbe har været bragt af Rabatten  på DR – og ifølge Det Jydske Haveselskab er den hjemmelavede blanding lige så god som den dyre. Ideen om, at insektsæbe er et fint og dyrt produkt, er hermed manet i jorden. Insektsæbe burde på ingen måde koste så meget som det gør – der er intet belæg for denne pris! Men når det nu er tilfældet, er der kun en (rimelig) vej frem: Insektsæbe laver man naturligvis selv!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.