Billig ferie – gør det, de andre ikke gør

Nogle kigger sig om og synes, at skulle  man gøre som alle andre, havde man knap råd til ferie. Men det er der naturligvis ingen, der siger, man skal. Nej, vælg det, de ikke vælger. Ferie skal – for mange – være komfortabel. Fly, gode hoteller, restauranter, service, service, service.

Det bliver regnet for at slappe af. Men vælger man for eksempel en “anderledes” indkvartering, kan man undgå de dyre hoteller. For eksempel kan man nu bytte bolig med folk over hele verden – det er da genialt! Eller man kan “låne en sofa” – såkaldt couchsurfing.

Glem komfort, glem mainstream

Og det der med komforten: Da jeg var yngre, var det rygsæk og vandrerhjem. Det bliver ikke regnet for meget idag. Mange siger, at de er blevet for gamle til det – og vi snakker ikke om pensionister, men folk i 30’erne eller 40’erne eller 50’erne.

De er næppe fysisk for gamle, så det må være noget mentalt. Det kan selvfølgelig være svært at rejse med meget små børn, men ellers burde der ikke være problemer. Men ellers? Hvorfor skulle man ikke kunne tage på Interrail selvom man er ude over den første ungdom?

Flere penge, flere krav til ferien

Jeg tror i bund og grund, det er nye vaner. Mange har råd til lidt af hvert. Så måske er vi blevet for rige? Men vi er ikke alle blevet rige – vi andre må udnytte de muligheder, vi har.

Rejs mod strømmen - rejs billigt

Gå mod strømmen – finde de billige feriealternativer. Billede:  Stevebidmead / Pixabay

Jeg har flere gange ventet med at bestille rejse til sidste øjeblik. Så får du også det, de andre fravælger. Til gengæld koster det kun en brøkdel. Hvis transportform og destination – og for så vidt også indkvarteringstype – ikke er fastlagt, er alt meget billigere. Men man kan selvfølgelig ikke planlægge på samme måde. Og nogle rejsemål er der mere hype omkring en andre – de bliver vel ikke dårligere af den grund.

Men, hvorfor skal alting også være så planlagt? Dem, der selv vil bestemme detaljerne – de kommer til at betale. Hvad vil du helst? Om couchsurfing i Politiken: Tag på sofa-ferie og få nye venner

Hold ferie uden for sæson

Tidspunktet, du holder ferie på, er heller ikke ligegyldigt. Hvis du vælger de ferietidspunkter, som ligger uden for sæson, vil du også opleve, at alt bliver billigere. Meget billigere hvis du holder dig til helt uden for sæson – altså ikke kun lavsæson. Uanset om du vil på udenlandsrejse i ferien – eller måske i sommerhus? Eller noget helt tredje eller fjerde….

Kort sagt, brug fantasien, gå mod strømmen – og hav ikke for mange forudfattede meninger om, hvad der dur og hvad der ikke dur – man kunne jo blive (positivt) overrasket.

Astrid

One Comment

  1. Det kan også være et spørgsmål om at lure passe på priser. Vi planlægger altid rejsen selv og stort set aldrig pakkerejser.
    Vi har prøvet at spare 4000 kr på flybilletter (4pers). bare fordi vi ventede fra fredag til mandag. Samme fly, samme dag, samme afgang…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.