Billig ansigtsmaske.

Du behøver ikke købe ansigtsmasker i dyre domme. Du kan selv lave dem. For eksempel kan du lave en af kaolin (pibeler), som du købe i Matas. I flere af de masker, Matas selv forhandler, er hovedbestanddelen rent faktisk Kaolin. Og i andre ansigtsmasker også – for den sags skyld. Det er billigt at købe – og det er nemt at lave masken.

Ansigtsmaske med Kaolin (pibeler)

1 spsk. Kaolin og 1 spsk. vand blandes sammen til en “grød” i en lille skål. Herefter skal den smøres i ansigtet – på samme måde, som du ellers ville gøre det med en ansigtsmaske, du have købt.

Konsistensen er stort set den samme. Og den vil virke på samme måde som  andre masker, lavet på kaolin. Den eneste forskel er, at de færdigkøbte kaolinmasker ofte er tilsat duft. Det får du ikke her – men det har altså heller intet med virkningen  at gøre.

Der skal det sidde og tørre 10-15 minutter, indtil man kan mærke, det så småt begynder at skalle af. Huden begynder af føles stram – og så skal du fjerne masken. Den indtørrede maske tages af med lunkent vand og en vaskeklud.

Og så er kaolin billigt

Det gode ved denne maske er jo også prisen. Kaolin koster – i skrivende stund –  35 kr. for 400 g i Matas. 400 g rækker til et utal af gange. Til ansigtsmasker til flere år, vil jeg tro. Der skal ikke ret meget kaolin til at lave en ansigtsmaske.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.