Billig afrensning af frosne ruder

Det er mig en gåde, hvorfor det lige er idag, sommerens første dag, jeg kommer i tanke om dette. Men når det er vinter og man skal ud til en dybfrossen bil, ville det være noget mere nærværende. Nå, vi tager den alligevel. Mens jeg husker det.

Jeg har nemlig ikke nogen garage til min bil og kommer ofte ud til en bil med meget frosne ruder. Det kan tage lang tid at skrabe dem frie.

Ikke nok med det. Min bil er gammel og der er ofte fugt i kabinen. Og det betyder, at der også danner sig is på indersiden af bilruden. Og det er træls – for at sige det på godt jysk.

Og netop fugt i på indersiden af ruden er svært at komme til livs. Det er ikke muligt at skrabe (eller bruge de-icer) på samme måde som man kan udenpå bilen. Dertil kommer, at det er svært at komme til med udstyret.

Men det er nu engang sådan, at man skal have frit udsyn når man kører bil. Det siger loven – og det er der en god grund til. Det er nok at vi om vinteren kører rundt på glatte veje – eller i sjap og sne. Men hvis vi heller ikke kunne se ud, ville det blive virkelig kaotisk.

Vand som de-icer

Måske har jeg ikke lige en de-icer ved hånden. Eller god til eller tålmodighed til at få arbejdet gjort. Så tager jeg bare en 2-liters plastflaske og fylder den med varmt vand fra vandhanen (IKKE kogende vand, blot vandhanevarmt – for stor temperaturforskel kan få ruden stil at springe). Og det ville jo være en streg i regningen, ikke?

Nemt, hurtigt – og ikke så træls endda

Jeg hælder det ned over ruden/ruderne – og isen er væk for denne gang. Med undtagelse af ganske enkelte dage, hvor det frøs meget kraftigt, har det virket. Men det er en god ide at tørre eller svabe vandet væk, så det ikke sætter sig på ruden igen i for af is. Varmt vand kan oven i købet smelte den is, der sidder på indersiden af bilruden. Her skal varme til – ikke redskaber og kemikalier! Så den kan jeg også tørre eller svabe væk. Og det er knapt så træls…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.