Billig afkalkning af kaffemaskinen

Afkalkningsmiddel til kaffemaskinen? Ja, jeg købte engang en pakke med 3 små breve af noget, der vist nok fortrinsvis var citronsyre. Pris 20,-.

Ok, jeg ved godt, at det ikke er hverdag, kaffemaskine skal afkalkes, men alligevel! Måske er det fordi det ikek er så tit, at mange accepterer den pris?Det er alt for dyrt – især når det viser sig, at jeg havde noget i huset, der kunne klare opgaven lige så godt. Til en hel anden pris.

Afkalkning med eddike

For egentlig er det ikke så meget anderledes end al den anden kalk, man skal fjerne. Som så mage andre steder. Kalk kan opløses af syre – og syre finder du for eksempel i eddike!

I stedet for at købe de dyre breve til afkalkning af kaffemaskine, kan man købe ganske almindelig eddike (max. 4,- pr. liter). Altså den helt almindelige eddike, som man kan købe i ethvert supermarked. Put en blanding af  halvt vand, halvt eddike i kaffemaskinen og lad det køre halvt igennem. Sluk  derefter maskinen, lad den stå en halv time, og kør derefter resten igennem. Og så er kalken væk. Synes du stadig, du kan lugte en smule eddike, så kør den evt. en ekstra gang igennem – blot med vand.

Brug det igen

Når du alligevel er i gang, kan du lige så godt afkalke din kogekedel også. Så når det er løbet igennem kaffemaskinen, hældes eddiken over i kogekedlen. Lad den herefter koge op. Derefter hældes eddiken ud i toilettet (hvor det også kan rengøre/afkalke) og du lader det stå der i en times tid. Herefter rengøres toilettet.

Eddike – ikke eddikesyre

Kaffemaskinen og kogekedelen køres igennem med to gange rent vand. Husk at bruge almindelig eddike frem for eddikesyre. Eddikesyren æder rørene i kaffemaskinen, da de er af aluminium. Eddike er iøvrigt en miljøvenlig form for afkalkning.

Astrid

One Comment

  1. Thank you for another wonderful post. Where else may anybody get that type of information in such a perfect approach of writing? I have a presentation next week, and I am on the search for such info.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.