Bevar overblikket!

Mange spareråd handler om, hvordan du køber ting billigt – eller i hvert fald billigere. Men vil du virkelig spare er det ikke nok. Så skal du nemlig kigge på hele din økonomi. Mange har nemlig tendens til at spare på en ting – for derefter at klatte pengene væk på noget andet. Så er genvinsten forsvundet. Det er næppe umagen værd.

Se din (økonomiske) virkelighed i øjnene.

Økonomi er i virkeligheden ret simpelt. Der er indtægter og udgifter. For at det skal balancere, skal indtægterne helst være større end udgifterne. Det allerførste man skal gøre er at se sin økonomi som et samlet hele. Manglende overblik kan være det altoverskyggende problem. Så er det ikke nok, at man køber ind i Netto.

Lav dog et budget.

Varige besparelser kræver at man går noget dybere. Finder sine svage punkter. Hvad køber vi for dyrt? Hvad køber vi, som vi ikke har brug for? Eller som vi aldrig får brugt? Kig dig omkring i huset, der står garanteret ting og sager, som afslører dig…

Et budget kan være en god ting. For mange endda nødvendigt for at holde sig selv fast på spareplanen. En budget er nemlig lavet for at blive overholdt – ellers er der ikke megen mening i det. Budgettet kan også være særdeles motiverende, da det viser, hvor meget du kan spare.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.