Børn kan rejse gratis med DSB

Det er altså ikke kun unge og studerende, der kan rejse billigt med  DSB – det kan børnefamilierne også! Dette tilbud kunne have  særlig interesse for mange børnefamilier. Rejser man med børn er det muligvis billigere end man tror, for i mange tilfælde skal børn slet ikke betale, for eksempel kan en betalende voksen tage 2 børn under 12 år med. DSB har følgende regler for børnebilletter:

Børn under 12 år – sådan er reglerne

  • Et barn under 12 år, der rejser alene, betaler børnepris.
  • To børn under 12 år kan rejse gratis, når de følges med en voksen med gyldig billet.

Hvis man regner det rigtigt ud, er det ofte billigere end at tage bilen. Desuden er der mange børn, der elsker at komme på tur meget tog eller bus, hvor der ikke er så meget stress på. Skal man på en familietur, kunne det jo sagtens være en del af arrangementet? Regler kan naturligvis skifte….man ved jo aldrig, så tjek. Se de gældende regler på DSB’s hjemmeside.

Børn under 16 år – sådan er reglerne

  • Børn under 16 år betaler børnepris. De kan gratis tage et barn under 12 år med.
  • To børn under 16 år kan rejse sammen på voksenbillet.

Dertil kommer, at er der studerende, der skal rejse, findes der en specielt billig ordning med DBS Wildcard. Dette er dog kun på togbilletter, men til gengæld er det landsdækkende.

Rejs med børn – billigt

Så ideen om, at det ikke kan betale sig med offentlig transport, hvis man rejser flere, holder måske ikke helt. Det kommer i hvert fald an på, hvor mange børn der er med. Rejser I 2 voksne og op til 4 børn, skal der kun betales for de 2 voksne. Skal I på udflugt eller lignende, så prøv at regne på det! Sommetider kan det faktisk ikke betale sig at tage bilen. Hos nogle lokale trafikselskaber – for eksempel Århus Sporveje.- kan der være lignende regler. Forhør dig ved det trafikselskab, som du planlægger at rejse med!Og se mere på DSB’s hjemmeside

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.