Ja, hvad er gør egentlig at vi med rette kan kalde noget for bæredygtigt? Bæredygtighed er oppe i tiden. Dette indebærer, at det er i farezonen til at ende som et lidt fortærsket udtryk, hvis ikke dette allerede er sket. Et af de udtryk som bliver brugt lidt for meget – uden man helt ved, hvad det betyder.
Miljø bliver desværre også brugt som markedsførings-trick
Mange firmaer vil gerne have deres produkter karakteriseret som bæredygtige – man kan nemlig tage en højere pris for dem. Så det er et ofte anvendt markedsførings-trick, at kalde noget bæredygtigt. Og der er tendens til, at det oven i købet bliver markant dyrere, når det “bæredygtigt”. Det er så til gengæld ikke tilfældet her.
Du kan være både miljøbevidst og modebevidst
Det mest bæredygtige, jeg kan forestille mig, når vi taler mode og tøj, er nemlig:
- Lad tøjet leve lidt længere. Brug det i en anden sammenhæng – og sy det om. Og reparer det tøj, der går i stykker i setdet for at lade det gå ud.
- Køb brugt tøj. Brugt tøj idag er ikke så dårligt endda. Også eksklusivt tøj og mærkevaretøj sælges brugt. Der findes idag et utal af muligheder – udforsk dem! Det er langtfra loppemarkeder det hele!
- Byt dig frem. Den enes fejlkøb, den andens fund. Tænk på, hvor mange fejlkøb, der laves, netop med tøj.
- Og når du køber nyt, så gør det ikke for impulsivt – det er der fejlkøbene oftest sker
Tak for indlægget – jeg er helt enig i, at begrebet bæredygtighed er i farezonen, da det nemt kan blive misbrugt i markedsføring. Og det kan være rigtig svært for den almindelige forbruger at skelne mellem de mange forskellige udtryk og betegnelser, hvis firmaer lokker med fine ord og ikke har helt orden i tingene. Jeg er stor fortaler for at økologi og bæredygtighed netop skal kunne være til at betale, da der så er flere der vil vælge det til. Derfor har jeg en netbutik med bæredygtige produkter til fornuftige priser 🙂