At prioritere eller ikke prioritere?

Det er spørgsmålet, skulle denne sætning nok fortsætte. Men det er det egentlig ikke. Du prioriterer også når du ikke ønsker at prioritere. Det gælder nok i alle økonomiske sammenhænge, men mest af alt hvis man ikke har ret mange penge. Og netop det, ikke at have ret mange penge, kan godt udløse en eller anden ulyst til at prioritere. Men det er netop her, det er allermest nødvendigt.

Du prioriterer selvom du ikke vil

For du kan ikke bruge de samme penge 2 gange. Det, du har brugt pengene på, er i bund og grund det, du har valgt at prioritere. Bruger du alle dine penge på tøj, og ender med ikke at have penge til regninger eller mad når du når midten af måneden. Ja, så er det din prioritet.

Jeg skal naturligvis ikke bestemme, hvad andre skal bruge deres penge på. Man kan prioritere som man vil. Men jeg vil gerne gøre mig til talsmand for, at man prioriterer bevidst. At man kigger på, hvad det reelt er man bruger sine penge til. Man tror måske ikke, at man prioriterer, men i det øjeblik, man vælger noget til vælger man noget andet fra – man kan jo ikke bruge de samme penge to gange.

Jo, man kan naturligvis låne. Men låntagning kan ikke løse økonomiske problemer. Kun udsætte effekten af dem.

Jo færre penge man har, jo mere nødvendigt er det at prioritere…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.