At leve fra løn til løn…

Mange mennesker lever fra løn til løn. Altså bruger man hvad man har til måneden – rub og stub – og også gerne før måneden rinder ud. Og starter på en frisk næste måned. Og har fuldstændig check på, nøjagtigt hvilken dag, der kommer penge. Det kunne selvfølgelig se ud som om alt er i sin skønneste orden. Men det kræver også, at der ikke kommer nogle uregelmæssigheder. Mange føler, de har penge den første halvdel af måneden – og ingen den anden halvdel!

Jævn pengene ud

Det vil sige, at inden månedens afslutning er bankkontoen tom eller næsten tom, og hvis ikke der kom en ny lønudbetaling lige præcis den dag, du forventer, ville de være alvorligt på røven! At leve i denne lidt uregelmæssige økonomi, er ikke særlig hensigtsmæssigt. I sus og dus den ene halvdel af måneden – og på røven den anden halvdel? Det gør, at man aldrig rigtigt mærker en normal økonomi. For har der været lavvande i kassen i et par uger, så skal der rigtigt festes netop den dag, der kommer løn ind på kontoen. Det giver et meget uhensigtsmæssigt forbrugsmønster og får en økonomi, der ellers sagtens kunne køre – til at virke alt for stram. Det kan ende i en ond cirkel, så måske slet ikke var nødvendig?

Alle har penge først på måneden

Mange mennesker lever desværre på denne måde. Detailhandlen ved at der bruges mange flere penge når vi er først på måneden – det samme gør restauranter, taxaselskaber osv. Så rigtig mange mennesker har fornemmelsen af at have mange penge først på måneden. Og ingen  sidst på måneden. Man kunne også køre det helt jævnt. Hvis man ikke har oplevet denne “tørke” sidst på måneden, har man sikkert ikke det samme behøve for at shoppe amok først på måneden?

Hvor blev alle pengene af? De færreste kan sikkert huske, hvad det var, de gik til. I hvert fald ikke dem alle. Og nu har det i øvrigt fået et navn. Spøgelsesindkøb. Desværre fungerer det sådan for mange, at har der været lavvande i kassen den sidste tid af måneden, så skal der virkelig bruges penge så snart, der går penge ind. Det resulterer i et uhensigtsmæssigt stor forbrug først på måneden – og igen ingen penge sidst på måneden. Og så er ringen sluttet. Historien gentager sig.

Men ønsker man, at den ikke gentager sig, er man nødt til at lægge en plan.Og simpelthen lade være med at shoppe amok først på måneden. Er man vant til det, er det muligvis hårdt i begyndelsen, men det vil ligeså stille regulere sig. For hvem vil ikke gerne være en af dem, der har penge sidst på måneden?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.