Airbnb – bo billigt med Airbnb

Airbnb er et nyere fænomen i rejsesammenhæng – det ligner dog noget, der er kommet for at blive. Airbnb er et internetbaseret BNB netværks markedsplads, som tilbyder alle mulige former for overnatning over hele verden. Det er private, der udlejer til private.

Det er altså langt fra hotelverdenen og mere personligt. Og priserne er også ganske anderledes – en meget billigere måde at rejse på! Og ganske sikkert noget, der er kommet for at blive. Vi kender allerede det med at bytte bolig eller “låne en sofa” – couchsurfing – det her er lidt mere udlejningsorienteret – og da også noget, der tjenes penge på. Men også muligheden for at booke noget – anderledes og/eller billigt.

Airbnb – prøv noget nyt!
budapest-airbnb

Helt nyt er det dog ikke, men det er nok først nu, det for alvor tager fat. Jeg har kigget lidt på det – og oven i købet opdaget, at jeg kender nogen, der udlejer. Og det gør det jo ikke mindre sjovt. Der bliver udlejet alt mellem himmel og jord, fra storslået til ganske enkel indkvartering. Det kan være en bolig, man har for sig selv, det kan være et værelse, man lejer.

Det kan også være et delt værelse – altså i bedste vandrerhjemsstil. Eller det kan være en båd, campingvogn…..eller hvad man nu kan finde på. Jeg ville heller ikke være forbavset over at finde en tipi, en iglo – eller måske en bjerghule? Fagre nye fremtid! Ganske sjovt at kigge på. Og drømme om, hvad man kunne bruge sin ferie fra.

Airbnb til…lidt af hvert

Airbnb indeholder også anmeldelser og pointgivning. Dvs. at man kan anmelde de steder man bor – til gavn for andre rejsende. Ligesom man ser det med hotelanmeldelser. Der er altså mulighed for at opbygge et ry i netværket.

Hvad med sikkerhed på Airbnb?

Desuden findes der et betalingsystem, der også gør det mere sikkert at rejse og bo med Airbnb. Man skal huske, at bruge dette betalingssystem fremfor “bare at ordne det selv” – det tjener som sikkerhed for begge parter.

Airbnb - lej dig billigt ind hos private

Airbnb – lej et billigt værelse, en lejlighed…eller?

 

Hjemmesiden har i skrivende stund mere end 500.000 overnatningsmuligheder i 192 lande og 33.000 byer. Mon ikke dette er stærkt stigende – i hvert fald virker det som et stærkt koncept. Airbnb er brugbart for rigtig mange mennesker. Ikke blot er det billigt, det har uanede muligheder.

Er det nu sikkert?

Til dem, der måtte være bange for at leje privat på denne måde – altså for at blive snydt: HUSK: udlejning skal foregå og betales gennem Airbnb – ikke privat med udlejer! På den måde er din betaling sikret! Accepter kun at betale via Airbnb. Der er folk, der er blevet snydt, men det er “uden for systemet”.

Drøm…realistiske drømme!

Jeg kan allerede her sidde og drømme om alle de muligheder, jeg har. Om alle de situationer, hvor jeg kunne bruge Airbnb. Hvor jeg ellers ville have været henvist til den helt traditionelle hotelovernatning. Eller bare lader være fordi det er for dyrt. Jeg har meldt mig under fanerne. Jeg har oprettet mig! Jeg er overbevist. Også overbevist om, at jeg kommer til at bruge Airbnb. Jeg har installeret appen.

Du kan også oprette dig på Airbnb (følg linket). Det koster ikke noget og du kan – som efterhånden med så mange andre tjenester – brug din Facebook-konto til at lave oprettelsen. Det er er supernemt – og tager kun et øjeblik. Og så kan du ellers kigge dig omkring og gå igang med at drømme…..

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.