Altid koldt drikkevand i huset

Og det er altså uden at lade hanen løbe, jeg mener. Da min søn var mindre, overbragte han mig nemlig beskeden om, at han havde opdaget, at ”bare man lader vandet løbe lidt tid, bliver det dejligt koldt”. Det skal siges, at han hentede kun et glas ad gangen – og det er ikke lykkedes mig, at dressere ham til at vande have med overskuddet. Hvilket jo ellers kunne være en ide.

Min veninde i Malawi i Afrika bruger  AL overskydende vand til at vande med – her lader man ikke vandet gå til spilde. Her er det en mangelvare. Det er det måske ikke hos os, men det er trods alt et ressource, vi burde omgå med lidt mere omtanke.

Lad ikke vandhanen løbe

En  mulighed er altid at have koldt vandt i huset, ved simpelthen at have det stående i køleskabet i en kande. Eller en flaske med låg eller prop – patentflasker kan købes i IKEA for en flad ti’er. Det indebærer naturligvis at man skal huske at fylde op. Ellers er det en stakket frist. Eller måske skulle man have en kande, der kunne nedkøle vandet når der var brug for koldt vand i en fart?

Jo, det findes faktisk – og det er ikke nogen højteknologisk opfindelse. Og dyr er den heller ikke.

Altid koldt drikkevand i huset

Koldt drikkevand er noget, vi sætter pris på – men lad ikke hanen løbe for at køle det

En kande med køleelement

Den metode bruger vi også, men vi har netop suppleret den med at købe en kande med indbygget fryseelement. Fryseelementet lægges i fryseren og er efter et par timer klar til at sætte i. Billedet nedenfor viser kanden. De findes sikkert flere steder, min er købt i IKEA for 39 kr.

Vha. den har vi koldt drikkevand til nogle timer ad gangen.
Det kræver selvfølgelig at man husker at lægge fryseelementet tilbage efter endt brug. Men de 2 metoder tilsammen skulle gøre, at du undgår at spilde rent drikkevand ud – af denne grund i hvert fald

impuls.jpg

Termokanden holder vandet koldt

Skulle du ikke ønske at bruge penge på en kande som denne, er der en anden løsning. Hvis du har en gammel termokande stående, så lad være at smide den ud. Rengør den godt. Tag et par isterninger og læg i den. Fyld den med vand, og du har vand, der er koldt i adskillige timer. Termokanden holder nemlig ikke kun på varme men også kulde…

En anden mulighed er naturligvis vand på flaske. Men køber du det i supermarkedet, koster det kassen. Og, hvorfor egentlig? For ikke særlig mange år siden, var det at købe vand på flaske noget, man gjorde, når man var på ferie sydpå – et sted, hvor man ikke turde drikke vandet.  Nej – brug trygt vandhanevandet – og fyld flaskerne selv!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.