Afslør en strømsluger!

Den var “energirigtig” da jeg købte den – er den stadig det? Teknologien har gjort store fremskridt på det område, så muligvis er tiden løbet fra de gamle hvidevarer!

Du kan nemlig få regnet elforbruget ud for dine hvidevarer – nye som gamle. Du kan gøre det på Elsparefondens hjemmeside på http://www.elsparefonden.dk/forbruger/beregn-og-spar.

Her kan du finde energiforbruget på din hvidevare – og få energiklassen at vide.

Mit køleskab klarede frisag. Ikke perfekt, men heller ikke klar til udskiftning – og det hører desuden til lejligheden.  Men jeg havde mistanke til en af mine hvidevarer – en ældre kummefryser. Den var engergi-rigtig da jeg fik den. Men det er desværre en del år siden – så vi snakker om en anden tid og en anden standard. Resultatet var skræmmende:

fryser.jpg

Så jeg kan vist godt begynde at kigge mig om efter en ny fryser! Denne genstand er – ubestridt – husets største energi-synder. Jeg har haft den i kikkerten et stykke tid, nu falder dommen: Snarlig udskiftning – når jeg finder et godt tilbud på en afløser.

Jagten er gået ind!

Udvalgte indlæg om at spare el

TOP 10 strømslugere – har du nogle af dem?

Skal du skifte computer? Tænk også på strømforbruget

Elspareskinne sparer standbyforbrug

Fang strømtyvene med et SparOmeter

Energitjek: Glem ikke teenageværelset

Halogenpærer som sparepærer (GU10)

Glødepæren opvarmer mere end den lyser!

Brug en miniovn til opvarmning

God fryserøkonomi

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.