Århus har fået en Repair Cafe!

En Repair Cafe er nu åbnet i Århus, første gang var i efterårsferien 2015. Til min store ærgrelse kunne jeg ikke deltage, men der kommer – heldigvis – flere af slagsen. Når jeg lægger specielt mærke til denne, er det fordi jeg er århusianer og selvfølgelig fordi jeg har ventet på en sådan.

I København eksisterer de allerede – og jeg har tidligere skrevet om reparationscafeer her (følg linket). Jeg håber naturligvis at fænomenet breder sig, så vi alle får en!

Repair Cafe – sådan!

Det er en glædelig ting for mig – og sikkert en masse andre mennesker, der er trætte af alle de ting, der går i stykker, og som det “ikke kan betale sig at få repareret”. I hvert fald hvis det skal være professionelt og med garanti! Men det skal det måske slet ikke…..for de ødelagte ting, man ligger inde med, er jo alligevel i en eller anden grad “afskrevet”.

Engang købte man for at beholde og fik repareret tingene når dette var nødvendigt. Men ikke mere. Idag er det – bogstaveligt talt – brug og smid væk. Og vi har i en eller anden grad accepteret, at “sådan er det bare”. Vi har accepteret den indbyggede forældelse, som har vist sig mere udspekuleret, en mange var klar over….

reparationscafeen - her kan du få repareret tøj, cykler, elektronik og meget mere

Brug reparationscafeerne til at få repareret alt det som “det ikke kan betale sig at reparere”

Få repareret det, der ikke kunne betale sig..

Men nu er muligheden her, muligheden for at få repareret, det, der ikke kunne repareres – på en muligvis knap så professionel måde. Elting, elektronik, tøj, ting og sager – ja, alt hvad der nu er reparatører til. Reparatørerne er frivillige og ulønnede, der gør det af interesse – og der er naturligvis ingen garantier! Dette skal naturligvis også være en opfordring til dem, der har hænderne skruet på og lyst til at reparere – hvad det nu end måtte være! På den måde er man også med til at udbrede disse “knap så professionelle” reparationer, som mange kan have gavn af. Og samtidig er der sikkert mennesker, der har de færdigheder, du mangler.

Læs mere om Århus Repair Café – som afholdes en gang om måneden på Dokk1.

Jeg håber naturligvis at fænomenet breder sig! Alt vi alle får denne mulighed. Foreløbig er det Århus og København, der har fået, men mon ikke, det breder sig? Følg med på Repair Cafe Danmark på Facebook.

 

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.