25-kroners middagsretter?

Ja, når Fakta praler af, at man – med deres varer – kan lave middage for 40 kr. Det kan gøres billigere, skulle jeg mene. Altså hvis man virkelig vil. 25 kr., måske? Det skulle der vist ikke være noget i vejen for – men det kræver naturligvis øvelse – og næse for de gode tilbud.


Og her regner jeg naturligvis med, at det skal være i orden ernæringsmæssigt – ellers er der jo ikke meget ved ideen. Her kommer i hvert fald et bud på middagsretter, der i ikke kan slå bunden ud af økonomien.

5 dollar dinners

Der findes en amerikansk side 5 dollar dinners, der har specialiseret sig i dette. Da der findes masser af amerikanske “frugal”-sider, er det næppe den eneste. Ordet “frugal” betyder noget i retning af sparsommelig – og det må man jo siges at være, hvis man kan lave aftensmad for 25 kr. til 4 personer, vel at mærke! På hovedsiden vises en kogebog, man kan købe, men det er ikke nødvendigt, for går man ind i deres “recipe index” er den spækket med opskrifter – billige madopskrifter.

Fra amerikansk til Dansk

Det er selvfølgelig baseret på amerikanske priser og amerikansk madtradition, men der er alligevel inspiration at hente. Opskrifterne er baseret på 2 børn og 2 voksne. jeg tror endda, dem Fakta har markedsført sig på, blot er til 2 personer. Jeg tror sagtens man kan “oversætte” dette til dansk – og her mener jeg ikke sproget.

Det er baseret på flere ting:

  • Planlægning – altså at man laver en madplan. Dette giver bedre mulighed for udnyttelse af alt.
  • Systematik i indkøbene, så man får ting billigt og i mængder, man er i stand til at udnytte
  • “Coupons” –  et amerikansk fænomen, som vi ikke rigtig har her i landet. Og det tror jeg måske, vi skal prise os lykkelige for. Her ville jeg i stedet holde øje med de gode tilbud – og gå målrettet efter dem.

Se mere – og døm – selv på 5 dollar dinners, Måske er de amerikanske fødevarepriser lidt lavere – det har jeg i hvert fald indtryk af. Og måske kommer man ikke ned på det, der svarer til 5 dollars pr. måltid. Især med den lave dollarkurs. Men alligevel – et sted i nærheden kan vel også gøre det?


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.