12 kr. for et batteri – det er da billigt!!

Og det er ingen spøg. Jeg er gået over til batterier som er genopladelige – og sidder og regner lidt på det. Og 12 kroner er faktisk gennemsnitsprisen på de batterier, jeg har købt. Og det er billigt – alt taget i betragtning. Men man skal måske lige regne efter for at kunne se det.


Genopladelige batterier – spar kassen!

Dem, der allerede bruger disse batterier, ved udmærket godt, hvorfor det er så billigt. Skulle nogle være i tvivl, så lad mig lige forklare:

De 12 kroner kan betragtes som en lille “investering”. En investering i lavere fremtidige udgifter. De 12 kroner er bare første gang – derefter bliver det meget billigt. Prisen på en genopladning af et batteri er nemlig kun 10-15 øre pr. gang. Mange genopladelige batterier kan oplades op til 1000 gange. Det taler vist for sig selv. Så det første batteri koster 12 kr. – de næste 999 koster snarere 10-15 øre stykket.

Det er der vist ingen af engangs-batterierne, der kan konkurrere med, vel? Ingen af dem – uanset pris og kapacitet. Jeg foreslog de genopladelige batterier til en, der havde 2 børn, der brugte uanede mængder af batterier i deres legetøj. Han svarede, at det kunne ikke betale sig, for han fik batterier billigt via sit arbejde. Det kan godt være han fik batterier billigt – men 15 ører? Det tvivler jeg alligevel på!

Miljøfordelen – en (stor) sidegevinst

Det er desuden bedre for miljøet, da batterier er miljøfarligt affald.  Dertil kommer, at mange ikke skiller sig af med dem på den korrekte måde. Mange går bare i skraldespanden. Kort sagt er det en winn-winn-situation. Mindre affald, færre penge. Og så iøvrigt mindre besvær med affaldshåndteringen – nu vi er ved det.

Men der er lidt investering over det. Man bruger en masse penge på batterier (+ en lader) på en gang – derefter er man nærmest “selvforsynende” – årevis. Jeg tror, min investering er på 600 kr. Men så går der også en del år før jeg skal købe batterier igen.

Og jo flere batteridrevne ting, du har, jo mere er der at spare. Ikke mindst dem, der har mindre børn, kan have stor fordel af at skifte til genopladelige batterier! Tænk blot på, hvor meget legetøj, der bruger batterier.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.