Økonomisk sans er ”arvelig”

Nej, det er ikke fordi jeg vil påstå, at det ligger i generne. Men alt tyder på, at børn arver forældrenes  forhold til penge og økonomi – på godt og ondt. Så kan du ikke selv styre økonomien, er der en vis chance for, at dine børn heller ikke kan. Men hvis du derimod har lagt et budget over din privatøkonomi, styrer økonomien med hård hånd, er prisbevidst og altid betaler til tiden, arves det (heldigvis) også

Dette er udledt af et forskningsprojekt fra forskning.no.

Børene aber efter

Naturligvis kan man undervise børnene i økonomi, og det har naturligvis også en effekt. Men det er stadig sådan, at de lever, hvad de ser. Men som med så meget andet, ser barnet – og lærer. Det samme sker med andre vaner.

Vi kender det jo kun alt for godt med madvanerne. Man kan godt give et barn masser af viden om sund kost, men er praksis i hjemmet en anden, har det betydeligt sværere ved at bundfælde sig.

Privatøkonomi skal læres

Du kan ikke fortælle barnet, at det skal være fornuftig med sine lommepenge eller tøjpenge, og  så selv impulskøbe i stor stil. Børn gør  ikke, som du siger, de gør som du gør. Måske burde skolerne også lære børn om dette, men i øjeblikket er det ikke tilfældet.

Så det er dig, der lærer ´dit barn om økonomi. Det er dine vaner og dine påvirkninger, der kommer til at give barnet økonomisk sans –  eller mangel på samme. Så overvej om dine økonomiske adfærdsmønstre eller nogle, som du ønsker, at dit barn skal arve.

http://www.dinepenge.dk/bank/artikel/barn-arver-okonomisk-fornuft

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.