Økonomisk overblik – næsten som i Luksusfælden

OK, ikke helt, men næsten. Hører du til dem, der ønsker et få et overblik over økonomien? Jeg kan forestille mig, at nogle – som jeg – er næsten helt misundelige over det overblik, som det giver, når deltagerne fra Luksusfælden får lagt “pengene på bordet”…

Dette er overblikket, som vi alle ønsker det. Uanset om vi er gået i Luksusfælden eller ej. HUSK: de 3 vigtigste ting i økonomi er overblik, overblik og overblik. Selvom mange synes, det mere viser, hvor lidt – ikke hvor meget – de har at gøre med, er det vigtigt at kunne se, at det kan lade sig gøre – og ikke mindst hvordan man skal gøre det.

Økonomisk overblik via budget-ark

Nu får man næppe – medmindre man kommer til at deltage i Luksusfælden – et par økonomiske eksperter ind i stuen og skære tingene ud i pap, uden at det koster kassen. Jo, man kan selvfølgelig hyre rådgivere til at skære det hele ud i pap for en, men man kan jo godt lege lidt med tallene først. Her har man brug for et budget-ark. Der er naturligvis intet i vejen for at sætte et excel-ark op selv. Men ikke alle synes, at det er lige til at gå til.

Budgetark fra Luksusfælden

På TV3/Luksusfældens hjemmeside bliver der linket til et excel-ark, som kan bruges til budgettering. Man kan selvfølgelig sagtens konstruere et ark selv. Men her får du det forærende. Det er lige til at gå til.

Få overblik over økonomien med et budgetark

Brug et excell budgetark til at få det nødvendige overblik over din økonomi

 

Det  er let at tilføje/eller ændre posteringer. Det gode ved et sådant ark, er at det giver en et overblik, meget hurtigt. Og det giver mulighed for at lege med resultaterne, hvis man gerne vil ændre sin økonomi. Man kan meget hurtigt se, hvad man får ud af det. Måske er fremstillingen ikke helt så grafisk som man kender den fra Luksusfælden. Men det giver et ganske godt indblik.

Så er det bare om at finde alle papirerne frem, så du kan få alle de korrekte tal til budgettet. For netop de korrekte tal er forudsætningen for et velfungerende budget. Et budgetark gør det ikke alene. Og så skal det også krydres med lidt realisme – det er ikke nok med talbehandling alene. Selvom det aldrig skader at være god til tal.

Husk de uforudsete udgifter.

Og husk lige at lave plads til uforudsete udgifter, for hvem har ikke dem?  Det der med ikke at kunne forudse, skal ikke tages alt for bogstaveligt. Det er rimeligt sikkert, at der kommer uforudsete udgifter. Det, der er svært at forudse er, hvad de bliver! Posten kan man jo også kalde opsparing. I hvert fald er det vigtigt, at man ikke budgetterer helt til kanten. Vær realistisk!

Budget - som i Luksusfælden

Her kan du downloade dit privatbudget. Det er et rigtigt godt redskab til at få det, der er det vigtigste, når man skal styre en privatøkonomi.

Husk: de 3 vigtigste ting i privatøkonomien er: Overblik, overblik og overblik!

Download arket og tilpas det din privatøkonomi. Og læg mærke til, at man tydeligt kan se de forandringer, der sker, hvis man skærer i – eller øger – bestemte poster. Det giver dig en mulighed for – uden at skulle ud i større eksperimenter – at kunne se, hvordan din privatøkonomi ser ud, hvis du prioriterer anderledes.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.