Ø-lejr – billig familieferie

Ø-lejr? Ja, der er bestemte associationer forbundet med ordet. Det var noget med Femø og rødstrømper, ikke? Men bare rolig, det er en anden slags ø-lejre, jeg taler om her. Og en ø-lejr – ja, det er vel egentlig bare en lejr på en ø. Nøjagtigt som ordet siger. Og nu er det mere en familieferie-form. Og en af de mere billige af slagsen.

Hele familien på ø-lejr?

Ø-lejrene er blevet en familieferie-form. Vi er mere over i noget, der ligner en primitiv ferieform. Lejrene ligger nemlig ofte på små øer, nogle  endda uden veje og trafik af betydning. Man bor i telte, laver mad i hold og spiser den i fællesskab – for eksempel omkring lejrbålet. Det kan altså minde lidt om spejderlivet.

Hvis I elsker friluftslivet

Man er langt væk fra alt hvad der hedder TV, computere og elektronik. Mulighederne for shopping er ikke-eksisterende. De fleste kan nok regne ud, at dette er en meget billig ferieform. Og kan man godt lide friluftslivet, der det perfekt.

At slippe lidt væk fra det hele? Se noget nyt? Slappe af fra hverdagens jag og strabadser? Ja, alt dette er inkluderet – naturligvis.

Er man mere til luksus og komfort – ja, så er det nok ikke ølejren, man skal vælge.

Billigt og afslappende

Og en ting er sikker – dyrt er det ikke. Da det er danske ølejre, vi her taler om, er transporten sikkert også til at overskue. Det behøver jo ikke være på første klasse. Der findes ølejre på en del af Danmarks øer. Her kommer nogle eksempler – til dem, der måtte være interesserede:

Tjah – hvis ølejre er noget, der har interesse, så prøve et af nedenstående links. Og se, om der er en ølejr, der passer til jer – både hvad angår tema – og rent geografisk.

Øllejr - ferie for hele familien

Få inspiration på Ø-lejr-bevægelsens hjemmeside

Ølejr-bevægelsen

Eller man kan slet og ret kontakte Ølejr-bevægelsen for at få yderligere muligheder at vide. Dette gøres nemmest på Ø-lejr bevægelsens hjemmeside. Her kan du også få mere information om bevægelsen – og om, hvilke lejre, der findes rundt omkring i landet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.