Spiser du gammel mad?

Ikke? Men det burde vi måske gøre! Nu snakker jeg naturligvis ikke om noget, der er muggent, råddent eller på andre måder sundhedsskadeligt. Men hvad med kartoffel-, pasta- eller risrester? Slatne grøntsager? Runkne eller overmodne frugter? Brødrester, der er blevet tørre? Alt ialt madvarer, der har set bedre dage, men ikke af den grund behøver at skulle kasseres.


Vi smider for meget i skraldespanden

Jeg tror godt mange af os ved, at det kan bruges. Det er måske en mellemting mellem dovenskab og manglende tid, der får os til at ty til den hurtigste løsning – at smide det i skraldespanden og købe nyt. Måske køber man for meget, måske er det dårlig planlægning, måske noget helt tredie. Men faktisk smider vi penge direkte i skraldespanden.

Inspiration til mindre madspild

Eller måske mangler ideerne? Jeg vil derfor anbefale en lille inspirationguide, som jeg har fundet op Politiken.dk. Her kan du få en del eksempler på, hvad du kan anvende den gamle mad til.

For eksempel:

  • Runken frugtskål = smoothies af banan, pære, appelsin og lidt usødet juice.
  • Slatne grøntsager = en herlig suppe, eller de kan fryses ned i poser, der langsomt fyldes op – for eksempel endeskiver af tomat, rodfrugtstykker, løg og spinat.
  • Risrester = små risfrikadeller samlet med mel, æg, finthakket frisk persille, havsalt og stegt i lidt olie til madpakken, som vegetarmad eller som tilbehør til salater og supper.
  • Kogte kartofler = fyld i brøddej og kager eller som ’kødforlænger’ – prøv det i hakkebøffen, som kartoffelmos med rodfrugter og vendt med let stegte løg og tomat (-endeskiver), til kartoffelmadder og ristet til salater og som tilbehør.

Og meget mere, som du kan læse på http://politiken.dk/tjek/tjekmad/madklumme/article712327.ece


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *