Spar penge på udlandstelefoni

Har du venner eller familie i udlandet? Hvis du skal ringe til udlandet er der mange penge at spare ved at bruge tjenester som f. eks. Skype – rigtig mange penge. Du skal sætte et lille program (gratis) op på din computer. Og det samme skal den, som du ringer til. Men så er det til gengæld gratis.


Skype – ring via computeren

Via programmet kan du ringe til telefoner i hele verden til lavpris – fra din computer. Det er ikke så underligt, at Skype stormer frem – mange millioner mennesker verden over er idag på Skype.

Det kræver selvfølgelig at du allerede har en internetforbindelse, der ikke er forbrugsafregnet – hvilket efterhånden er forholdsvis sjældent nutildags. Det forekommer muligvis ved trådløse forbindelser. Og den, du snakker med skal naturligvis have det samme.

På hjemmesiden kan du se en liste med alle takster til hele verden. Du kan sammenligne prisen med den pris, din operatør kræver.

Vil du ringe helt gratis?

Det bedste af det hele er dog, at du  faktisk kan ringe helt gratis. Hvis ellers den, du ringer til, også har programmet på sin computer. Du kan købe telefoner, som kan bruges til Skype – således at man kobler en decideret telefon til computeren. Men reelt behøver du dog ikke investere i mere end et headset med mikrofon. Du ringer altså fra en computer til en anden.

 

Du kan ringe gratis med Skype til hele verden

Det eneste, du behøver er et headset…

 

Jeg ringer ikke meget til udlandet, men jeg nogle gange udlånt min computer, til en tidligere nabo, der har ringet længe til Irak, Finland og Canada – uden det kostede en krone. Det var ellers samtaler, som ville have kostet kassen, hvis hun havde foretaget dem fra en normal telefon – uanset om det var fastnet eller mobil. Det kræver blot, at modtageren af opkaldet har computer, Internetadgang og et headset med mikrofon.

Gratis telefoni – hvis familien bor i udlandet

Der er mange penge at spare, hvis du har familie eller venner i udlandet og gerne vil ringe til dem. Du kan selvfølgelig gøre det samme ved indlandstelefoni. Udlændinge, der bor i Danmark, kan have et specielt stort behov for dette. Her ville investeringen ganske givet kunne betale sig. Der er selvfølgelig også mulighed for at ringe fra andres computer, således som det var tilfældet med min nabo. De sendte bare SMS til hinanden, hvor de aftalte et tidspunkt for samtalen. Så sad begge parter klar ved telefonen på det pågældende tidspunkt.

Hurtigt og billigt igang

Den eneste investering, du skal foretage, er et headset med mikrofon. De kan idag købes til under 100 kr. Vil du have billedsiden med, er det nu også muligt at kombinere med et webcam. Måske har du allerede et – de er nemlig indbygget i nyere computere. Men der er også muligt at købe dem billigt idag.
Find Skype på http://www.skype.com/intl/da/home

2015 opdatering

Siden dette er skrevet, er der sket ting og sager på den teknologiske front: I disse smartphonetider er vi naturligvis nået dertil, hvor man kan ringe fra smartphone til smartphone via Skype – læs mere om Skype på smartphone.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *