Rengøring af grøntsager – uden masser af vand

Når vi rengør grøntsager, har vi tendens til bare at lade vandet løbe. Det er mere eller mindre en vane – og ikke en af de bedre. For der er ingen salig grund for at bruge så store mængder af vand – bare til at rengøre grøntsager. De kan sagtens blive rene selvom du vælger at spare lidt på vandet.


Måske har vi fornemmelsen af, at vand er der nok af – det kommer bare ud af hanen. Men der er grænser. Og iøvrigt er vand slet ikke billigt. der er gode grunde – både samfundsmæssige og privatøkonomiske  – til at holde igen med vandforbruget.

Mindre vand – stadig rene grøntsager

Hverken fra en økonomisk eller fra en ressourcemæssig synsvinkel er det hensigtsmæssigt at pøse store mængder vand på dem. Og i dag er det sådan, at vand slet ikke er billigt.

Selvom vi ikke lige tænker på det, er vand faktisk noget, der koster penge. Og rent drikkevand – som det jo er – er ikke et uudtømmeligt ressource. Og det vil vi jo gerne blive ved med at have, ikke?

Grøntsager behøver ikke blive rengjort under rindende vand

Grøntsager rengøres i balje – ikke under rindende vand

Vi ved det godt når det gælder tandbørstning – selvfølgelig lader man ikke bare vandet løbe. Her gælder lidt det samme. Her handler det egentlig bare om at få nogle nye og bedre vaner. For rengøring af grøntsager forholder det sig ikke meget anderledes.

Enkelt problem – enkel løsning

Grøntsagerne kan dog sagtens blive rene alligevel. Løsningen er simpel. Man skal simpelthen bruge en balje. Anskaf en opvaskebalje til formålet.  Opvaskebaljer er der måske mange idag der ikke ejer fordi de fleste af os har opvaskemaskiner. De kan dog købes mange steder for 20-30 kr.Og er du virkelig sparsommelig med dit vand, kan du også genanvende det vand, du har vasket grøntsagerne i, til vanding af planter – eller havevanding. Der er intet til hinder for at bruge vand med lidt jord i til dette formål. Planterne står jo i jord….


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *