Madbudget: 20 kr. om dagen

20 kr. pr. dag for mad – alt incl.? Det er naturligvis pro persona, men alligevel? Det lyder umiddelbart som en umulighed, men det er det faktisk ikke. Hvis man tænker på, hvor meget man har til overs til mad, hvis man er på kontanthjælp eller SU, ja så er det måske noget i den retning, man har at gøre med.


Men jeg indrømmer, at det ikke er meget. Jeg kan selv huske tilbage til ikke at for mange år tilbage, hvor jeg var på SU. Det var en ganske anden måde at købe ind på end de fleste gør.

Et realistisk madbudget?

Jeg siger ikke, at det er nemt – bare at det kan lade sig gøre. Uden at det går ud over sundheden – hvilket ikke er uvæsentligt. Det handler om at tænke på en anden måde. Det handler om at spekulere i, hvor man kan købe billigt ind.

Men ikke nok med det: Valget af råvarer spiller en stor rolle. Det er meget forskelligt, hvor meget mad, man får for pengene – alt efter hvilke råvarer, man går efter.

Lav middagsretter billigt.

Prøv at lave mad på lavbudget.

De rigtige råvarer redder madbudgettet

Her kommer en lille video, som blev sendt til mig fra Jyske Banks spareside. Den er lavet i samarbejde med Suhrs Husholdnings-akademi (Suhrs Husholdningsskole, som vistnok det hed “i gamle dage”).

Den beskriver meget godt, hvad det er man skal gå efter for at kunne holde den kørende på et meget skrabet madbudget. Jeg skal lige indskyde, at det er noget, man skal arbejde med for at få det til at lykkes. Men at det kan lade sig gøre, er der ingen tvivl om.

Og i disse finanskrisetider, hvor mange oplever at have færre penge til rådighed, var det måske en overvejelse værd?

Ultralavt madbudget

At holde madbudgettet nede, er ikke nødvendigvis noget, man lærer fra dag til dag. Men øvelse gør som bekendt mester – og de virkelige mestre i denne kunst kan leve virkelig billigt. Og det er øvelse der skal til. Og nye madvaner – madvaner, der kan spare en amsser af penge.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *