Krise med Price…

Den anden dag viste DR1 et program i serien med Price-brødrene, der hed “Krise med Price”. Som de fleste sikkert har regnet ud, handlede det om krisemad – altså billig mad. Dels handler det om ar få brugt resterne – og der er nok flere penge at spare end de fleste er klar over. Den anden del af det var billige ingredienser.


Det handler om billig mad. Og det handler om at få brugt det hele, så der ikke går noget til spilde.

Gratinens genkomst…

Desuden introducerer de en gratis dessert – omend ingredienserne nok var skaffet til veje på en temmelig uortodoks måde. det man kan bruge udsendelsen til i det daglige er at få inspiration vil hvad man kan lave af det, man rent faktisk har liggende allerede. For eksempel ved at genoplive en ret s0m gratinen, som de fleste af os måske husker fra et andet årti.

“Der er ikke ret meget, man ikke kan  komme i en gratin (undtagen leverpostej)”, sagde de – og det kan der være noget om!

Krise med Price - lav restemad med brødrene Price

Krise mad Price – restemad a la Price

Restemad med Price

Restemad lyder ofte som en gang kedelig biksemad. Det kan det også godt være – men det kan også være noget ganske andet. Noget, der slet ikke lugter langt væk af rester. Og så er det nu noget andet over det, når det er kokkene, der laver restemad – ikke bare os fattigrøve?

Så du ikke “krise med Price”, skal du slet ikke fortvivle. Den er nemlig lagt ud på DR’s hjemmeside, hvor du kan se hele udsendelsen. Eller gense den, hvis du allerede har set den. Ud over selve udsendelsen er der også “opskrifter” – eller hvad man nu skal kalde det – på maden, der blev lavet i “Krise med Price”. Det hele findes på DR’s hjemmeside. Så du kan lave den samme gratin eller gryderet, som brødrene Price lavede – blot med dine egne rester.

Når jeg har opskrifter sat i citationstegn skyldes det mest, at det er det, vi skal væk fra. Opskrifter, som man følger slavisk, giver for meget madspild og for dyr mad. Vi skal til at lave mad på en lidt mere eksperimenterende måde – hvis vi vil gøre os håb om at få brugt den mad, vi køber ind. Uanset økonomi er det da temmelig ærgerligt at smide dem mad ud, der trods alt var købt for at blive spist. I øvrigt findes der flere tips til at undgå dette på Stop Madspild.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *