Jordbær-is: Hurtigt, lækkert – og billigt

Her i juni er det jordbærtid. Jordbærrene er alle vegne og – om vejrguderne vil det – er de billige. Du kan ofte få billige jordbær i supermarkeder, men du kan også hente jordbær som “selvpluk“. Køb bare rigeligt ind og frys dem ned – de kan nemlig bruges til jordbær-is. Jordbær is med rigtige jordbær (og rigeligt af dem) er normalt ikke nogen billig affære. Men du kan lave den selv – nemt, hurtigt og billigt. Du behøver hverken anskaffe en is-maskine eller skulle hen i fryseren og røre i isen hver halve time. Eller tiere…


Der bruges bare det, de fleste af os har: en køkkenmaskine, foodprocessor – eller hvad man nu plejer at kalde den. Sommetider kan en kraftig blender også klare jobbet. Til jordbærisen skal du bruge:

  • Ca 300 g. løsfrosne jordbær
  • 80 g. flormelis – se også indlægget Flormelis til under halv pris
  • 2 spsk. citronsaft
  • ca. 1½ dl. fløde (lidt afhængigt af, hvilken konsistens, du ønsker). Se også indlægget Frys fløden ned

Det er muligt af bruge yoghurt i stedet for fløde, men der skal så bruges mindre citron. Det kan være en oplagt ide, hvis man gerne vil holde lidt igen med kalorierne, men alligevel gerne vil have is. Eller det er en ide til dem, der ikke er så glade for fløde.

Fremgangsmåde – sådan laves jordbærisen.

  • Knus jordbærrene i blenderen
  • Tilsæt flormelis og citron – og kør igen
  • Lad maskinen køre mens du hælder fløden i – læg mærke til konsistensen – den skal være softiceagtig – omend måske lidt mere fast.

Isen skal serveres straks efter at den er tilberedt. Velbekomme.

Læs i Politiken.dk:

 


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *