Hjemmebagt brød er billigt – lad bagemaskinen gøre arbejdet!

Brødpriserne er blevet højere, det ses både i supermarkeder og ved bageren. Priserne på mel er selvfølgelig også steget – da det jo handler om kornpriserne. Men det er stadig langt, langt billigere at bage sit eget brød. En stor del af prisen er forarbejdning – og forarbejdningen kan du selv lave.


Især de familier, der spiser masser af brød, kan spare penge på projektet.

Mange vil sikkert sige, at de ikke har hverken tid eller lyst til at stå der og ælte brød flere gange om ugen. Og det er også netop noget sådant, der kan sætte en stopper for spareiveren! Men fortvivl ikke. Du behøver ikke stå og ælte i timevis. Du kan simpelthen bruge en bagemaskine. Lige da de kom frem, var de utrolig dyre – idag kan du sagtens finde en til 300 kr. En investering, der hurtigt tjenes ind.

Fordelen er, at den gør (næsten) det hele selv. Du skal bare hælde ingredienser i – sætte igang – og vente. Du kan selv blande forskellige melsorter (billigst) eller du kan købe færdige brødblandinger.

Og der er meget at spare – du kan lave et brød til nogle få kr. (alm. franskbrød billigst, grovbrød lidt dyrere). Det kan være svært at sammenligne, da vi skal have størrelse/vægt ind i billedet. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at det er markant billigere. Jeg vil gætte på, at de brød jeg laver koster omkring en tredjedel af færdigkøbt brød. Så en husstand, der spiser meget brød, har meget at spare.

Uanset om du sammenligner med bagerpriser eller supermarkedspriser er det meget billigere. Maskinen er sådan indrettet, at den også kan lave dej – uden at bage det. Det kan du udnytte, hvis du skal lave for eksempel boller eller pizza. I anvisningen til min står der, at den også kan bage kage. Jeg har dog ikke prøvet det endnu.

Flere sparetips om dagligvarer og indkøb

Vi du vide mere om, hvordan du trimmer dit husholdnings-budget?


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *