Fattig og fleksibel?

Eller sparsommelig og fleksibel? Egentlig er det 2 sider af samme sag. Du kan nemlig nedsætte dine udgifter til transport i dine ferier. Ikke mindst hvis du skal med toget. Altså kan du få det samme, som andre betaler meget mere for – blot ved at indrette dig.


Studerende ½ pris…

Studerende kender det ganske godt. På deres Wild Card kan de rejse til halv pris, men dog ikke nårsomhelst. De værste myldretider er de tidspunkter, hvor et Wild Card. Min søn har et sådant og mener, det er prisen værd at indrette sig. Men også vi almindelige dødelige tilbydes for eksempel “Orange” billetter af forskellig art. Tilbudene skifter hele tiden, men heller ikke her er ½ pris usædvanligt. Hvis man kan bruge de “skæve tidspunkter” til noget. Det har det iøvrigt vist sig, at mange kan.

Hvis du ingen penge har, må du være fleksibel

Har man meget få penge, kan det være en rigtig god ide at være fleksibel i sine valg. Billede: 1820796 / Pixabay

Flyv når det er billigt

På samme måde fungerer det for flere flyselskabers vedkommende med flybiletter. Du kan sagtens rejse billigt´, meget billigt endda. Men det skal være der, hvor andre ikke rejser. De store udrejsedage må man betale fuld pris. Især kan man det lavpris-flyselskaberne komme afsted til ingen penge.

Begrænset bagage på billige afgange

Det man dog skal lægge mærke til her, er at al service er skåret væk – og nogle gange må man kun have begrænset bagage med. Medmindre man betaler ekstra, naturligvis. Men skal man kun på en weekend-tur, kan det være nok. For nylig tog min søn og et par venner til London på en sviptur. De søgte på nettet og fandt biletter til under 100 kr. hver vej. Men tidspunkterne måtte de naturligvis finde sig i. Og service mente de ikke at have brug for. De regnede det bare for transport og ikke andet!

Rejs uden for sæson

Er du ude efter pakkerejser, skal du også holde øje med tidspunkterne – omend på en lidt anden måde. Hvis du kan rejse uden for sæsonen, kan du få de rejser billligt, som andre betaler i dyre domme for i højsæsonen. Det er simpelthen et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Eller du kan holde øje med markedet. De rejser, der ikke er solgt når man nærmer sig afrejsen, falder betydeligt i pris. Men det betyder igen, at du ikke kan vælge og vrage – hverken hvad angår rejsemål eller standard. Men igen – fleksibilitet  betaler sig….

 


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *